Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilska efter sexdom mot hockeytalang

Connor Neurauter.

Hockeyspelaren Connor Neurauter, med ett förflutet i svenska Töreboda, har fällts för sexuellt övergrepp mot barn.

Men han kommer inte att tjäna sitt fängelsestraff förrän i maj – eftersom det skulle störa hans studier.

– Det här visar hur liten röst offren har, säger Danielle Aubry, företrädare för intresseorganisationen Calgary Communities Against Sexual Abuse, enligt Toronto Sun.

Det var för två år sedan som händelsen ska ha inträffat.

Connor Neurauter, hockeytalangen som bland annat spelat för svenska Töreboda, begick ett sexuellt övergrepp mot en då 13-årig flicka.

Detaljerna kring händelsen är hittills okända, men den 4 januari erkände Neurauter sig skyldig till brottet i en domstol i kanadensiska British Columbia.

21-åringen dömdes till 90 dagar i fängelse, men han kommer inte att börja avtjäna sitt straff förrän i maj. Detta eftersom domstolen har tagit hänsyn till Neurauters studier på Calgarys universitet. 

Spelade hockey i Sverige

Enligt offrets mamma har rättegången präglats av framskjutna datum, för att kunna anpassa det hela efter hockeyspelarens schema.

– Ingen står upp och säger nej. Inte en enda gång under rättegången sa domaren: "Snälla, det här går inte". Offren är de som fått betala priset, varje gång vi varit i rätten, säger hon enligt Toronto Sun.

Tidningen skriver att en anledning till ett längre uppehåll i rättegången hade att göra med att Neurauter begav sig till Sverige för att spela hockey.

Också Danielle Aubry, företrädare för intresseorganisationen Calgary Communities Against Sexual Abuse, har reagerat starkt mot beslutet att skjuta upp hans fängelsestraff.

– Beslutet skickar budskapet att sexuella övergrepp inte är ett seriöst brott. Att förövaren kommer först och det visar hur liten röst offren har i ett system för personer som upplevt sexuellt våld, säger ton enligt Toronto Sun.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!