Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅNFoto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATTIAS TENGBLADFoto: MATTIAS TENGBLAD
 Foto: MATTIAS TENGBLAD

Hyllningen: "Vi vill göra det för honom"

Publicerad

Markus Olsson påträffades död i vattnet vid Örnsköldsviks hamn söndagen den 9 april.

Han hade då varit varit försvunnen sen han lämnat restaurangen Allstar sent på natten till lördagen.

Modo Hockey lämnades då i stor sorg - och nu ska klubben ta sig upp till SHL, i Markus ära. 

– Vi vill göra det för honom och för andra runtomkring honom, säger Emil Molin.

Markus Olsson hade en lovande karriär och framtiden för sig när allt togs ifrån honom och hans familj på ett tragiskt ögonblick. Det var den andra helgen in på april tidigare i år efter ett besök på nattklubben och restaurangen Allstar som Markus Olsson lämnade sitt sällskap för att gå hem.

När han dagen efter saknades av sina anhöriga så lämnades en polisanmälan in om hans försvinnande och ett intensivt sökande tog vid - men vid middagstid på söndagen kom mardrömmarna att besannas, Markus Olsson hade hittats död i vattnet vid Örnsköldsviks hamn bara ett stenkast från Allstar och där han senast befann sig.

– Det var väldigt jobbigt. Speciellt för människor som är från staden, det var väldigt jobbiga veckor och otroligt tragiskt det som hände. Men man fick och får hjälpa dem så gott det går, säger Emil Molin om den tragiska helgen för nästan exakt fem månader sedan.

Hur stöttar man sina lagkompisar när en sådan ofattbar tragedi sker?

– Jättesvårt att säga eftersom människor tar det på olika sätt. Men framför allt är det bara att finnas där, att de vet att man står bakom honom

 

LÄS OCKSÅ: Modo-spelaren Markus Olsson, 20, hittad död

Emil Molin om Markus Olsson: "Vill göra det för honom"

Emil Molin tillhörde i fjol den grupp av spelare som bar Modo Hockey under långa stunder, och i vinter är revanschlustan stor efter lagets besvikelse till säsong då. 

Markus Olsson kommer tyvärr aldrig att komma tillbaka, men än och för alltid kommer han leva kvar i Modos hjärta. Och i vinter vill klubben ta steget upp till SHL i hans ära.

– Det är klart att det är så. Kanske mer hos de som kände honom bättre och stod honom närmre, men även jag känner så. Vi vill göra det för honom och för andra runtomkring honom. 

Markus Olsson blev 20 år.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag