Erica Carlsson Foto: MTGErica Carlsson Foto: MTG
Erica Carlsson Foto: MTG
Viasat Hockeys studio - under VM kompletterad av Erica Carlsson som livereporter. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNViasat Hockeys studio - under VM kompletterad av Erica Carlsson som livereporter. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Viasat Hockeys studio - under VM kompletterad av Erica Carlsson som livereporter.  Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Hon är doldisen under VM: ”Svårt att förstå”

Publicerad

För hockeytokiga Djurgårdsfans är hon ett bekant ansikte. 

I maj kommer resten av Sverige att få lära känna Erica Carlsson. 

26-åringen kommer att vara livereporter i TV10 under hockey-VM. 

– Det är svårt att förstå - jag är så glad, säger hon. 

Att Erica Carlsson skulle bli hockeytokig stod klart redan innan hon föddes. När hennes mamma var höggravid med henne så var hon och tittade när hennes man - Ericas pappa - spelade hockeymatch. 

– Hon gick upp och ner i trapporna för att sätta i gång värkarna och när slutsignalen gick åkte hon till BB så fick pappa komma sen, säger Carlsson. 

 

MISSA INGET: Få de senaste nyheterna om ditt favoritlag – direkt i Messenger. 

 

Hann han i tid?

– Ja, det gjorde han. 

Under sin barndom spenderade hon mycket tid i ishallar och brukade smita in i omklädningsrummen innan match för att lyssna när tränaren gav instruktioner. 

Och via arbete med programmen "Idol" och "Robinson" fick Carlsson jobbet som reporter med Djurgården hockey. 

https://www.instagram.com/p/Bao7ehfjIK7/?hl=sv&taken-by=carlssonerica

Det ledde till att hon nu blir MTG Sports livereporter i TV10:s VM-sändningar.

– Det här är ett mål jag strävat efter länge, så jag är så glad. Sen är ett hockey-VM bland det roligaste som finns, säger hon. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018. 

 

Carlsson om nya jobbet: "Skrämmer inte mig"

Även om Carlsson har erfarenhet av såväl tv-branschen som arbetet som hockeyreporter blir arbetet med VM ett stort steg. Dels är det live - dels är det inför miljonpublik. 

– Det är väldigt, väldigt stort, men jag inte hunnit tänka eller reflektera över att det är så många som ska titta. Egentligen vill jag lyfta fram hockeyn och jag vill att alla ska älska hockey, så det är bara kul om så många som möjligt ska titta. Men det är klart jag är nervös, men jag ska försöka använda det till något positivt. För hockey kan jag, säger hon. 

När du fick erbjudandet om det här jobbet, tvekade du någonsin kring att säga ja? 

– Nej, jag har varit väldigt tydlig med mig själv att jag vill jobba som hockeyreporter. Så sen några år tillbaka har mycket handlat om att jag ska nå hit. Och nu när jag får chansen så tänker jag: "det här ska jag göra". Jag har vuxit upp i den här världen och det är inget nytt för mig. Det skrämmer inte mig. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag