Foto: Joel MarklundFoto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund
Foto: Jonas LjungdahlFoto: Jonas Ljungdahl
 Foto: Jonas Ljungdahl

Holmströms pik till experten Lindström

Publicerad

HELSINGFORS. Axel Holmström fick chansen att ta över rollen som reporter inför Sveriges kvartsfinal mot Slovakien.

Holmström öppnar för en ny karriär i framtiden.

– Sanny Lindström skulle jag nog kunna konkurrera ut, säger Holmström.

Det råder god stämning i det svenska JVM-laget efter ännu ett imponerande gruppspel.

Fyra raka segrar med matchen mot Kanada som avslutning på nyårsafton är ett rejält styrkebesked.

Nu väntar Slovakien i morgondagens kvartsfinal och på nyårsdagen höll man en frivillig träning med ungefär halva laget på is.

Efteråt fick Skellefteåsforwarden Axel Holmström chansen att ta över rollen som reporter – han valde kedjekamraten och Brynäsforwarden Oskar Lindblom som sitt intervjuobjekt.

– Jag tycker att det kändes bra, det kan bli bättre men det var första gången som reporter och jag känner mig helt klart som en naturbegåvning på den här fronten, säger Holmström.

"Trivdes med det där"

Han öppnar också för en karriär inom media när han lägger skridskorna på hyllan.

– Ja, fan. Jag trivdes med det här. Jag trivs med att ställa frågor och snacka mycket så det skulle säkert kunna vara något för mig, säger Holmström.

Och han känner redan nu att rollen som expert kan innebära petningar för några av landets största hockeyprofiler.

– Sanny Lindström tror jag att jag skulle kunna konkurrera ut. Wikegård skulle vara tufft men med några år på nacken så skulle jag nog kunna konkurrera ut honom också. När rutinen sitter där, säger Holmström och skrattar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag