Hockeytalangen död – blev 16 år gammal

16-årige hockeytalangen Valentin Rodionov tappade medvetandet under en match.
Efter dagar av intensivvård gick hans liv inte att rädda.

16-årige hockeytalangen Valentin Rodionov tappade medvetandet under en match. 

Efter dagar av intensivvård gick hans liv inte att rädda. 

”Vi sörjer med er”, skriver Rodionovs klubb Dynamo Moskva på sin hemsida.  

Det var efter ett byte i en ungdomsmatch för pojkar födda 2005 den 21 november som Dinamo Moskvas försvarare Valentin Rodionov tappade medvetandet i avbytarbåset. 

16-årige Rodionov föddes omedelbart till sjukhus där han opererades. Därefter följde en sex dagar lång koma samtidigt som han intensivvårdats – men hans liv gick inte att rädda. 

Under lördagen somnade Rodionov in. Han blev 16 år gammal. 

Rodionov sågs som ett stort framtidsnamn och har representerat Rysslands ungdomslandslag. 

”Hockeyklubben Dynamo Moskva uttrycker sina djupaste kondoleanser till Valentins familj och vänner. Detta är en stor tragedi för hela Dynamo-hockeyn. Vi sörjer med er”, skriver klubben på sin hemsida. 

”Var en frisk kille”

På hockeyarenor runtom i Ryssland hedrades också talangens minne med en tyst minut under söndagen.

U17-landslagets förbundskapten Igor Efimov berättar att Rodionov var en av lagets nyckelspelare. Vidare berättar han att Rodionov hade nyligen klarat en läkarundersökning utan problem.

– Det här är en fruktansvärd tragedi. Som alla andra klarade han läkarundersökningen. Han var en frisk, stark kille. En glad kille, full av styrka och energi, säger Efimov till Russia Today. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.