Mannen täckte sig med en orange landstingsfilt i rättsalen. Foto: SVEN LINDWALLMannen täckte sig med en orange landstingsfilt i rättsalen. Foto: SVEN LINDWALL
Mannen täckte sig med en orange landstingsfilt i rättsalen. Foto: SVEN LINDWALL
Hockeyprofilen får hjälp till sin plats i tingsrätten. Foto: SVEN LINDWALLHockeyprofilen får hjälp till sin plats i tingsrätten. Foto: SVEN LINDWALL
Hockeyprofilen får hjälp till sin plats i tingsrätten. Foto: SVEN LINDWALL

Larmet om hockeyprofilen mitt i natten

Publicerad
Uppdaterad

Hockeyprofilen häktas på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Han misstänks ha utsatt en närstående för brott under en period om fyra månader.

Kränkningen består enligt misstankarna av tre fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

Den svenske hockeyprofilen har haft en framgångsrik karriär i utlandet och i landslaget.

Den 14 maj anhölls han i sin frånvaro misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Anhållandet verkställdes dagen efter, klockan 13.00. Han misstänks ha utsatt en närstående för brott under perioden 12 januari till 13 maj i år.

Larmet till polis kom inifrån en fastighet i Stockholm klockan 01.33 natten den 14 januari. Polisinsatsen på adressen varade fram till 02.57. Det visar en händelserapport Expressen tagit del av.

Åklagare bekräftar att misstankarna rör brott under en period om fyra månader. Rubriceringarna i häktningsframställan är tre fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

 

 

Täckte sig med en filt

Klockan 11 inleddes häktningsförhandling mot mannen. Rätten beslutade om stängda dörrar. När mannen kom in i rättssalen täckte han sig med en orange landstingsfilt. Det enda som syntes var hans sneakers och ett par ljusgrå collegebyxor, enligt Expressens utsända.

Strax före lunch kom domstolens besked: Han häktas på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.  Tingsrätten slog vidare fast att mannen ska häktas med restriktioner. 

– Jag räknar med att kunna väcka åtal senast den 31 maj, säger åklagare Marina Chirakova.

Enligt åklagare finns inga direkta vittnen till själva händelserna däremot kan det finnas personer som hört vad målsäganden har berättat.

Mannen nekar till brott, enligt hans advokat. 

I sitt yrkande hävdade åklagaren att det finns risk att mannen försvårar utredningen om han är på fri fot.

Framgångsrik karriär bakom sig

Hockeyprofilen har representerat landslaget och även haft en framgångsrik karriär utomlands.

Under sin aktiva karriär nådde mannen stora framgångar internationellt, både i klubb- och i den svenska landslagsdressen innan han för flera säsonger sedan lade skridskorna på hyllan.

Efter karriären har profilen levt ett liv utanför ishockeyn.

– Han har inte haft några uppdrag för oss vad jag vet, har Svenska ishockeyförbundets vice ordförande Peter Forsberg tidigare sagt om detta.

 

LÄS MER: Profilens liv efter hockeykarriären. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag