Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmet om hockeyprofilen mitt i natten

Mannen täckte sig med en orange landstingsfilt i rättsalen.
Foto: SVEN LINDWALL
Hockeyprofilen får hjälp till sin plats i tingsrätten.
Foto: SVEN LINDWALL

Hockeyprofilen häktas på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Han misstänks ha utsatt en närstående för brott under en period om fyra månader.

Kränkningen består enligt misstankarna av tre fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

Den svenske hockeyprofilen har haft en framgångsrik karriär i utlandet och i landslaget.

Den 14 maj anhölls han i sin frånvaro misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Anhållandet verkställdes dagen efter, klockan 13.00. Han misstänks ha utsatt en närstående för brott under perioden 12 januari till 13 maj i år.

Larmet till polis kom inifrån en fastighet i Stockholm klockan 01.33 natten den 14 januari. Polisinsatsen på adressen varade fram till 02.57. Det visar en händelserapport Expressen tagit del av.

Åklagare bekräftar att misstankarna rör brott under en period om fyra månader. Rubriceringarna i häktningsframställan är tre fall av misshandel och ett fall av olaga hot.Täckte sig med en filt

Klockan 11 inleddes häktningsförhandling mot mannen. Rätten beslutade om stängda dörrar. När mannen kom in i rättssalen täckte han sig med en orange landstingsfilt. Det enda som syntes var hans sneakers och ett par ljusgrå collegebyxor, enligt Expressens utsända.

Strax före lunch kom domstolens besked: Han häktas på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.  Tingsrätten slog vidare fast att mannen ska häktas med restriktioner. 

– Jag räknar med att kunna väcka åtal senast den 31 maj, säger åklagare Marina Chirakova.

Enligt åklagare finns inga direkta vittnen till själva händelserna däremot kan det finnas personer som hört vad målsäganden har berättat.

Mannen nekar till brott, enligt hans advokat. 

I sitt yrkande hävdade åklagaren att det finns risk att mannen försvårar utredningen om han är på fri fot.

Framgångsrik karriär bakom sig

Hockeyprofilen har representerat landslaget och även haft en framgångsrik karriär utomlands.

Under sin aktiva karriär nådde mannen stora framgångar internationellt, både i klubb- och i den svenska landslagsdressen innan han för flera säsonger sedan lade skridskorna på hyllan.

Efter karriären har profilen levt ett liv utanför ishockeyn.

– Han har inte haft några uppdrag för oss vad jag vet, har Svenska ishockeyförbundets vice ordförande Peter Forsberg tidigare sagt om detta.


LÄS MER: Profilens liv efter hockeykarriären. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.