Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hockeykväll skrotas – här är SVT:s nya idé

Foto: Simon Eliasson

SVT:s anrika magasin Hockeykväll går i graven.

I stället gör kanalen en storsatsning på fördjupande program på sin webb.

– Visst kan man vara sentimental – men det här känns spännande och rätt väg att gå, säger SVT:s planeringschef Max Bursell.

För trettio år sedan, år 1985, sändes det första avsnittet av Hockeykväll i SVT.

Magasinet försvann när SVT tappade rättigheterna till Elitserien på i mitten på 90-talet, men sedan 2004 har man återigen sänt ett veckomagasin med fokus på svensk ishockey.

Men nu går programmet i graven.

SVT:s planeringschef Max Bursell bekräftar nyheten.

– Det stämmer att vi lägger om vårt sätt att bevaka SHL kommande säsong. Vi kommer inte att sända något mer hockeymagasin i tv, säger han till SportExpressen.

"Vill vara relevanta"

I stället kommer kanalen att utöka sin hockeybevakning på webben. Bevakningen kommer att stå på tre ben: matchklipp, matchanalyser samt ett diskussionsprogram en gång i veckan.

– Som bas kommer vi att ha matchklipp samtliga dagar under säsongen. Därtill har vi en utökad bevakning på torsdagar och lördagar, som är stora matchdagar, där vi har analyser, diskussioner och intervjuer med våra experter, säger Bursell.

– Utöver de två punkterna kommer vi också på veckobasis också ha fördjupande diskussionsprogram om ishockey. Det finns ett forum för andra typer av frågor än att bara prata om matcherna inom ishockeyn, fortsätter han.

Varför gör ni de här förändringarna?

– Vi vill vara relevanta alla dagar i veckan. Det känns som ett modernt sätt att bevaka SHL i dag. Alla har sina favoritlag och det blir lättare för publiken att välja vilka delar man själv vill ha i stället för att sitta och vänta på ett tv-program som börjar på torsdagar.

"Känns väldigt bra"

Bursell säger att förändringen är en följd av en längre tids diskussioner på SVT.

– En gång i tiden var Fotbollskväll och Hockeykväll de enda sättet att ta del av de här serierna. Nu är det ett annat medieklimat. Det här är kanske inte det mest relevanta sättet att bevaka SHL på längre, säger han.

Hur känns det att ett av era mest anrika sportmagasin inte kommer sändas längre?

– Jag tycker att det känns väldigt bra att vi vågar ta det här steget. Sedan kan man alltid vara sentimental... Men vi tror att det här är rätt väg att gå.

Aftonbladet var först med nyheten.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!