Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hockeyfeber på Expressen – sänder från Visby där Frölunda, Djurgården och HV71 finns med

Christian Folins Frölunda spelar i Visby i sommar.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Likaså Mattias Tedenbys HV71.
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Och Marcus Krügers Djurgården.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Flera klassiska lag gör upp under Svenska Spel Trophy som avgörs på Gotland i slutet av augusti.

Nu står det klart att Expressen och Bonnier News livesänder hela turneringen.

– Några av hockey-Sveriges starkaste varumärken är på plats, säger cupgeneralen André Lundholm.


Här streamas matcherna från Visby i sommar – direkt på Expressen  

HV71 och Frölunda från SHL, Djurgården från hockeyallsvenskan och Visby Roma från hockeyettan. Lagen ställs emot varandra i försäsongsturneringen Svenska Spel Trophy den 22–26 augusti. 

Turneringen spelas i Visby där Expressen sänder samtliga matcher. Dessutom spelas en match mellan Oskarshamn–Linköping den 11 augusti, även den sänds på Expressen.

– Det känns ärofyllt att arrangera en turnering med så många klassiska lag. Vi släpper biljetterna i dag (torsdag) på vår hemsida och det är redan ett stort intresse för de här matcherna, säger André Lundholm som både är sportchef i Visby Roma och cupgeneral.

HV71 vässar sitt lagbygge efter att ha varit nere och vänt i hockeyallsvenskan säsongen 2021/2022. Frölunda är en ständig utmanare i SHL-slutspelet och Djurgården tog sig sånär tillbaka till SHL efter en dramatisk finalserie mot Modo i det hockeyallsvenska slutspelet. Dessutom ställer arrangören Visby, med välmeriterade coachen Hans Särkijärvi, upp med ett spännande lag som nu möter tuffast möjliga motstånd.

Flera försäsongsturneringar sänds här: ”Fantastiskt livetv-utbud” 

Expressen och Bonnier News lokaltidningar har köpt sändningsrättigheterna till försäsongsturneringen på Gotland som ett steg i koncernens satsning på livesänd hockey.

– Det är jättekul. De här lagen har enormt mycket fans, både i sina hemstäder men även i övriga landet. För de som inte är på plats blir det toppen att följa turneringen via Expressen och det är roligt även för vår lilla förening i sammanhanget, säger André Lundholm.

Utöver turneringen på Gotland livesänds också ett 50-tal försäsongsmatcher och ytterligare två försäsongsturneringar i form av SCA-cupen i Sundsvall och Strömstad Hockey Classic.

– Det här är ytterligare ett steg som visar att Expressen och Bonnier News Local är den tydligaste avsändaren av den svenska hockeyförsäsongen. Den hockeyintresserade kommer erbjudas ett fantastiskt livetv-utbud hela vägen fram till säsongsstart, säger Mikael Nordstrand som är rättighetsredaktör inom Bonnier News.

Bonnier News Local och Expressen äger sändningsrättigheten till Svenska Spel Trophy 2023 – och så här ser tablån ut

18.00 Fredag 11 augusti Oskarshamn vs Linköping (ej inom Svenska Spel Trophy) 

19:00 Tisdag 22 augusti Visby Roma vs Frölunda 

19:00 Onsdag 23 augusti Djurgården vs HV71 

19:00 Torsdag 24 augusti Frölunda vs HV71 

19:00 Fredag 25 augusti Visby Roma vs Djurgården 

11:00 Lördag 26 augusti Visby Roma vs HV71 

15:00 Lördag 26 augusti Djurgården vs Frölunda 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.