Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Zabel bekräftar – får sparken av Djurgården

Foto: Andreas L Eriksson

Djurgården ligger tio poäng från en kvalserieplats i hockeyallsvenskan.

Nu lämnar huvudtränaren Tony Zabel klubben.

Enligt honom själv får han sparken - men inte enligt sportchefen Charles Berglund.

– Vi hoppades att han skulle vara med på resan, säger Berglund till SportExpressen.se.

Trots vinsten i gårdagens match mot Malmö Redhawks får Tony Zabel gå från Djurgården.

Aftonbladet avslöjade tidigare under torsdagen att Zabel i morse informerats att han får sparken från klubben. Något som Dif-tränaren bekräftar för SportExpressen.se.

– Ja, det stämmer. Det känns jävligt tråkigt, jag har gett 18 år av mitt liv till Djurgården. Djurgården har gett mig fruktansvärt mycket och jag har gett dem allt jag kunnat, säger Zabel.

– Mina chefer tog beslutet och då är det bara att respektera det, säger Zabel som tillägger att han inte är bitter.

– Jag är jävligt stolt över det jobb jag gjort. Jag önskar Djurgården all lycka och önskar dem all lycka. Jag vill verkligen att det ska gå bra för Djurgården.

"Stämmer inte"

Sportchefen Charles "Challe" Berglund menar dock att Zabel inte alls fått sparken. Enligt Berglund ville klubben stärka ledarorganisationen med juniortränaren Hans "Säcken" Särkijärvi - inte göra sig av med Zabel.

– Det stämmer inte. Vi ville stärka organisationen och lyfta upp "Säcken" också.

När jag pratade med Tony sa han att han fått sparken.

– Jag förstår det, eftersom han gått ut och pratat trots att han har sekretess. Tanken var att vi skulle stärka organisationen kring a-laget och lyfta upp Särkijärvi med hans erfarenhet och kunskap.

– Då visste inte Tony om han ville vara med längre utan ville fundera. Sen hade han ett möte med "Säcken" och sen har han återkommit till vår ordförande, där han sagt att han tackar för sig.

Er tanke var ett delat ledarskap?

– Ja, alltså Tony har i sitt avtal att han är huvudtränare, men han blev sårad av att vi ville lyfta upp "Säcken" som huvudansvarig, men jag ville fortfarande att Tony skulle vara kvar. Men Tony blev lite sårad, vilket jag kan förstå. Men det var lite synd, för vi hoppades att han skulle vara med på resan.

Tog beslutet i fredags

Djurgården ligger, när elva omgångar återstår av hockeyallsvenskan, på femte plats i tabellen, tio poäng från Karlskoga på den tredjeplats som innebär kvalseriespel.

Enligt Charles Berglund tog styrelsen beslutet att lyfta upp Särkijärvi som a-lagstränare redan förra fredagen innan matchen mot Troja i söndags.

– Jag tog ett beslut som jag tror jag kommer gynna Djurgården, det är mitt jobb.

Det är andra gången på två år som Zabel lämnar huvudtränarposten i Djurgården. Han fick även kliva åt sidan 2012, då "Challe" Berglund tog över tränarrodret.

Vad han ska göra nu är fortfarande oklart.

– Jag brinner för hockey och älskar det jag håller på med och vill verkligen jobba vidare i den här branschen, säger Zabel.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!