Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ytterell lämnar Finland – klar för allsvenskan

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Han var en tilltänkt toppförstärkning först till nästa säsong, men Modo anser sig vara i behov av honom redan nu.

SportExpressen kan avslöja att Alexander Ytterell anländer till Örnsköldsvik redan nästa vecka.

Modo köper därmed loss honom från finska klubben KooKoo.

– Ingen kommentar säger Modos sportchef Fredrik Glader.

För tre veckor sedan kunde SportExpressen berätta att Modo gjort klart med Alexander Ytterell till kommande säsong. 29-åringen har senaste två åren spelat i finska högstaligan men tidigare under sin karriär representerat bland annat HV71 och Leksand, som han var med och hjälpte till SHL 2016 när just Modo stod på andra sidan.

Tanken var till en början att Ytterell skulle ansluta till Modo efter pågående säsong men då Ö-vikslaget anser sig vara i behov av backar hämtas Ytterell in redan nu.

Skadeskjuten backsida

Enligt SportExpressens uppgifter ska han vara på plats nästa vecka och kunna spela direkt. Med honom i laget har Modo elva backar under kontrakt, men Tobias Viklund, Jesper Dahlroth och Frank Corrado är uppsatt på skadelistan.

Alexander Ytterell har denna säsong producerat tre poäng på 21 matcher. Den offensive, högerfattade backen har som bäst noterats för 30 pinnar i Hockeyallsvenskan.