Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tuff period i livet – har fått professionell hjälp”

Foto: TASS / ALEXANDER DEMIANCHUK/TASS/SIPA U SIPA USA
Foto: NATHAN DENETTE / AP THE CANADIAN PRESS

För mindre än ett år sedan storspelade han mot Tre Kronor i VM-premiären.

Nu är den tjeckiska målvakten Patrik Bartosak klar för Modo Hockey.

Burväktaren hämtas in för resterande del av säsongen.

– Han har spetskvaliteter som kommer hjälpa oss, säger sportchefen Fredrik Glader i en livesändning på Modos hemsida.

Först slog Modo Hockey rivalen och toppkonkurrenten Björklöven i ett stekhett rivalmöte längs norra Norrlandskusten. 

Sen kom nästa glädjebesked till Modo och klubbens många supportrar - stjärnmålvakten Patrik Bartosak är klar för spel i Modo och kommer att avsluta säsongen med klubben - något SportExpressen kunde berätta redan i eftermiddags. 

Bartosak kommer närmast från spel i tjeckiska klubblaget Trinec, där han dock stått utanför spel ett tag efter att ha lagt in sig själv på behandlingshem för problem utanför rinken. 

Bartosak har efter det tränat på egen hand och ska nu vara redo att kliva in i Hockeyallsvenskan för att spela med Modo under de viktigaste månaderna av säsongen.

”Har gått igenom en tuff period i sitt liv”

I en livesändning från Modos hemsida berättar sportchefen Fredrik Glader om nya målvakten:

– Han har spetskvaliteter som kommer hjälpa oss. Han var förstamålvakt i VM för Tjeckien förra säsongen så han har varit med och spelat stora matcher, och spelat under press, säger Glader och fortsätter om Bartosaks tuffa period tidigare i år:

– Patrik har gått igenom en tuff period i sitt liv där han tagit professionell hjälp och kommit stärkt ur det. Det är en nystart för honom att komma hit nu och för hans familj. Det är kul att få hit en kille nu och hjälpa honom, och dra nytta av honom. 

Patrik Bartosak har tillhört tjeckiska ligans bästa målvakter senaste säsongerna, och förärades förra säsongen med en plats i Tjeckiens landslag i ishockey-VM i Slovakien. Där vaktade han kassen i premiären mot Sverige och storspelade med 30 räddningar när Tjeckien vann med 5-2.