Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vigneault bakom segern i seriefinalen

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Modo är bara tre poäng bakom HV71 i toppen av hockeyallsvenskan.

Detta sedan de vunnit dagens seriefinal med 3–1 efter att Sam Vigneault spelat fram till två av tre mål.

– Han är en viktig del av vårt lag, säger målskytten Riley Woods i C More om sin lagkamrat.

Modo skuggar HV71 i toppen av hockeyallsvenskans tabell.

Under fredagskvällen lyckades Ö-vikslaget också krympa motståndet upp till serieledarna. Detta sedan de tagit en 3–1-seger hemma i Hägglunds arena.

Dock slutade den första perioden mållös. Men lagen sakande inte chanser att göra mål under de första 20 minuterna. Inte minst med tanke på att de båda fick möjligheten att spela i numerärt överläge fler än en gång vardera.

– De skapade lite i sitt powerplay, men det är en ganska jämn period, sade Modos Daniel Sylwander till C More efter den första perioden.

Väl i mellanakten var det hemmalaget som skulle ta ledningen efter 5.35 genom Markus Modigs på passning från Sam Vigneault.

Men sedan lyckades Chad Billins kvittera i spel fem-mot-tre. Detta sedan han satt ett direktskott i mål till 1–1.

Vigneault hyllas av målskytten

Men 15 sekunder före paus var det återigen Modo som skulle sätta sig i förarsätet. Detta sedan Riley Woods tagit med sig sin egen retur och kunnat lägga in pucken i en öppen målbur bakom Jonas Gunnarsson.

Målskytten Riley Woods hyllade samtidigt lagkamraten Sam Vigneault som spelade fram till de två målen. Vigneualt som i kväll var tillbaka efter avstängning.

– Han är en viktig del av vårt lag. Det är skönt att ha honom tillbaka, sade Woods i C More.

Väl i period nummer tre var det sedermera Modo som utökade sin ledning till 3–1. För efter endast 57 sekunder blev Erik Jinesjö Karlsson målskytt för hemmalaget.

Därefter jagade HV71 reducering och kvittering. Jönköpingslaget fick bland annat tre lägen med en man mer på isen men utan att lyckas göra mål.

Därmed var de tre poängen Modos och Mattias Karlins lag knappar in på HV i toppen.

– Det var viktigt att vinna mot HV. Vi har gjort bra matcher mot dem innan och i dag vann vi, sade målvakten Tex Williamsson som räddade 33 av 34 skott i C More efter segern.

Skröder: ”En riktig höjdare”