Foto: Lennart Månsson
 Foto: Lennart Månsson

Viasat storsatsar på hockeyallsvenskan

Publicerad
Viasat kommer att visa upp till fem direktsända matcher i veckan från hockeyallsvenskan i vinter, och många av dem i sänds i TV10.
Landets näst högsta hockeyliga har fått ett TV-avtal fram till 2016.
Malmö Redhawks försöker ta sig tillbaka till elitserien och värvade nyligen NHL-forwarden Linus Klasen framför näsan på flera elitserielag.
Hockeyallsvenskan skickade Växjö Lakers till elitserien och den här säsongen vill lag som Leksand, Rögle och Södertälje slåss om att ta sig uppåt igen.
Då förlänger Viasat sitt TV-avtal till med hockeyallsvenskan med tre år, fram till och med 2016.
– Hockeyallsvenskan fyller en mycket viktig position bland våra rättigheter med sin lokala förankring, säger Per Tellander, sportchef på Viasat, i ett pressmeddelande.
Förra säsongen visades 73 matcher från grundserien, playoff och kvalserien. I höst och vinter är siktet inställt på 125 matcher.
Varje fredag kommer en match i den fria kanalen TV10 att visas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag