Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viasat dumpar hockeyallsvenskan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Leksand kommer alltså inte att visas på Viasat i höst.
Foto: Simon Hastegård
Niklas Jihde kommer inte att sända från Hockeyallsvenskan.
Foto: Sven Lindwall
Erik Granqvist har blivit mycket populär i Viasats sändningar från allsvenskan.
Foto: Emmalisa Pauly
Harald Lückner har varit expertkommentator på Viasat under säsongen.
Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Även Leif Strömberg har varit experkommentator.
Foto: Ronny Johannesson
Stephan Guiance - ny vd för hockeyallsvenskan från maj 2015
Foto: Fotograf Mats Lundqvist
1 / 7

PRAG. Förhandlingarna mellan Viasat och hockeyallsvenskan brakade samman.

Därför har Viasat beslutat att inte fortsätta sända de hyllade sändningarna från landets näst högsta hockeyliga.

Viasat har följt och sänt hockeyallsvenskan sedan 2009. Men nu är det slut med det.

Avtalet mellan tv-jätten och hockeyallsvenskan har löpt ut. Parterna har träffats under en längre tid för att försöka få till en ny överenskommelse men det har man inte lyckats med.

"Långt i från varandra"

– Utan att gå in på några detaljer så är vi helt enkelt för långt i från varandra när det gäller värderingen av hockeyallsvenskan, säger Per Nunstedt som är sportchef på Viasat.

Sändningarna från hockeyallsvenskan och kvalet till SHL har varit väldigt uppskattade hos tv-tittarna. Men när bland andra Leksand, AIK, Björklöven och Västerås tar nya tag till hösten för att ta sig tillbaka till finrummet kommer det inte att ske med några bilder från Viasat.

Satsar vidare på NHL

– Vi har lagt ner mycket passion och arbete med hockeyallsvenskan. Vi har ett gäng som brinner för hockey, nu fortsätter vi vår satsning med NHL. Det är den överlägset bästa ligan i världen, där vi sänder alla matcher, runt 1 300 varje säsong, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Hockeyallsvenskans vd Stefan Bengtsson, som är i VM-staden Prag tillsammans med ligans klubbdirektörer för möten, är förtegen när SportExpressen talar med honom.

– Min enda kommentar är att vi har förhandlat med alla möjliga tv-bolag och andra mediehus, men resultatet av det kommer inte vi tala om förrän på torsdag förmiddag, säger Bengtsson.

Jobbar på en annan lösning

Han menar att hockeyälskarna inte ska vara rädda att gå miste om att se hockeyallsvenskan framöver. Den kommande vd:n för ligan, Stephan Guiance, som tar över efter Bengtsson under sommaren, har en bakgrund inom tv-, radio- och bredbandsbranschen.

– Den drivande kraften för oss har varit att förenkla för våra supportrar, göra det lättare att följa matcherna och klubbarna. De kan vara lugna när det gäller den delen. Det vågar jag påstå. Men exakt hur den lösningen ser ut väntar vi med till torsdag förmiddag.

Kommer du att sakna Viasats sändningar från hockeyallsvenskan?