Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi har en bra nivå på vårt samarbete”

Foto: Johan Svensson
Foto: Johan Svensson

TIMRÅ/STOCKHOLM. Henrik Zetterberg jublar över Timrås avancemang.

Den tidigare NHL-stjärnan var på plats när laget vann den femte finalmatchen mot Björklöven i hockeyallsvenskan och gick upp till SHL.

– Mitt hjärta kommer alltid slå för den här klubben, säger Zetterberg.

Timrå är tillbaka i SHL efter att ha åkt ut för två år sedan och en som gläds med sitt tidigare lag är Henrik Zetterberg, 40.

Han mår bra efter 5–0 mot Björklöven. 

– Väldigt bra. Det har varit väldigt nervöst senaste månaden med covid-uppehållet och allt som har varit. Jag är jätteglad för killarna, föreningen och hela bygden, säger Zetterberg på plats i NHC Arena.

– Match ett och två såg inte riktigt ut som i dag men jag tycker Timrå har fört matcherna hela serien. Löven har varit duktiga och hängt kvar i matcherna men med lite skador är Timrå ett starkare lag, säger Zetterberg.

Henrik Zetterberg om Timrås avancemang

Henrik Zetterberg svarar också på frågan om han kan tänka sig att bli mer involverad i Timrå.

– Mitt hjärta kommer alltid slå för den här klubben men om man ska vara ännu mer involverad krävs det otroligt mycket. Just nu tycker jag vi har en bra nivå på vårt samarbete och det kommer nog fortsätta så, säger han.

Hur ser samarbetet ut?

– Det är mer vår kontakt som vi har (Zetterberg och sportchefen Kent Norberg, reds anm). Det är 20 års vänskap och vår kärlek för den här klubben. Det är mer det.

”4000 utanför i alla fall”

Zetterberg är lite besviken över att det stora firandet uteblir.

– Jag ska in och gratulera killarna men i dessa tider blir det inte så mycket mer än det.

– Det som är tråkigt med det här är att det ska få vara 6 000 människor här inne och fira. Nu är det kanske 4 000 utanför i alla fall men det är lite tråkigt att inte alla får vara med och fira detta.