Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi drömmer om att spela de matcherna"

Emil Bejmo.Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Mora IK missade chansen till att kvala till SHL mot Modo med minsta möjliga marginal.

I år vill de ha revansch.

– Vi drömmer om att spela de här riktiga matcherna, säger Emil Bejmo.

Matchfakta, hockeyallsvenskan:

Mora–Västervik 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)
Tredje perioden: 1–0 (5.12) Emil Bejmo (Mathias Bromé, Nathan Deck), 2–0 (7.26) Jacob Nilsson (Emil Bejmo), 2–1 (16.38) Mats Josten Fröshaug (Petter Hansson, Simon Hellholm) spel fem mot fyra.
Skott: 18–30 (5–7, 9–12, 4–11).
Utv, Mora: 4x2. Västervik: 3x2.
Domare: Johan Nordlöf, Solna.
Publik: 3 280.

Det är den 10 mars 2016. Mora leder slutsspelsserien och det enda de behöver göra för att få kvala mot Modo om en plats i SHL är att inte göra en plattmatch mot rivalerna Leksand.

Men det gör de.

Mora faller med hela 0-6 och tappar platsen till Leksand på målskillnad.

Drygt ett år senare, den 7 februari, är det muntrare miner i Mora. De har precis slagit Västervik med 2-1 på hemmais och cementerat sin plats som serieledare, detta trots en tämligen svag insats.

– Västervik spelade väldigt bra. Vi fick inte i gång vårt spel. De var länge bättre, men vi kom tillbakade, visade karaktär och fick upp farten, säger Emil Bejmo som gjorde ett mål och låg bakom det andra i 2-1-segern.

Tuff och tajt serie

Gapet ner till tvåan BIK Karlskoga är tio poäng. För att Mora ska tappa sin plats i en hockeyallsvensk final måste trean Timrå hämta in 18 poäng på de tio matcher de har kvar att spela.

Det är drag kring hockeyn i Mora och de flesta är alldeles övertygade om att klubben spelar hockeyallsvensk final om en månad.

Emil Bejmo vill dock inte ta ut någonting alls i förskott.

– Vi i laget pratar ingenting om SHL. Vi måste vara ödmjuka, för vi hade två matcher som vi torskade nyligen då var vi inte riktigt där. Då förlorar man direkt, påpekar Bejmo.

– Alltså, vi är inget flärdfullt lag. Utan vi måste åka mycket skridskor, jobba hårt och vara jobbiga att möta. Annars är det ingen idé för oss att prata om uppflyttning. Vi kan inte börja snegla på Leksand eller Rögle eller så, det är jättelångt bort.

"Ska vinna finalen"

Lagkaptenen hymlar dock inte med att deras mål är att ta en plats i SHL nästa säsong.

– Vi ska först och främst säkra topp två-platsen, sen ska vi fixa förstaplatsen och därefter ska vi vinna finalen.

Efter de två förlusterna Bejmo pratar om så har dock Mora studsat tillbaka och tagit två segrar på raken.

Lagkaptenen Bejmo känner att den karaktär som laget visar och har visat talar för dem i toppstriden.

– Ja så är det. Jag tror det beror på att vi stommen kvar från förra året samtidigt som vi har fått många unga och hungriga spelare. Vi har fått ihop det bra där alla jobbar hårt för laget. Då blir de individuella spelarna bättre och man når framgång.

 

Se alla matcher från SHL och Hockeyallsvenskan – länk till extern sida