Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Västerås överklagar: ”Är vår skyldighet”

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Västerås IK straffs för att ha spelat med två spelare som saknar arbetstillstånd. 

Ett straff som nu överklagas. 

– Det är vår skyldighet att lyfta frågan en gång till, säger Patrik Zetterberg till Västerås hemsida. 

Dagarna innan övergångsfönstret stängdes värvad hockeyallsvenska Västerås IK den ryska duon Ilya Arkalov och Svyatoslav Grbenshchikov. Samma vecka spelade de matcher mot Västervik och Södertälje. 

Kort därefter uppdagades det att kommunikationen mellan klubben och myndigheterna brustit och att spelarna spelat utan giltiga arbetstillstånd. 

Klubben anmäldes till tävlingsnämnden som under måndagen tilldömde Västerås två ”skrivbordsförluster” då bägge resultaten skrevs om till 0-5. 

Kommer att överklaga beslutet 

Nu uttalar sig klubben om den uppkomna situationen. 

— Vi är djupt besvikna över hela den här situationen. Trots att vi upplevde att vi gjorde allt i vår makt för att säkerställa att spelarna var godkända att spela i de berörda matcherna så måste vi självkritiskt konstatera att det blev fel. Det ansvaret är på oss, säger sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida. 

Klubben utrycker samtidigt en besvikelse över att tävlingsnämnden inte tagtit hänsyn till omständigheter som kunnat verka som förmildrande och Västerås kommer nu att överklaga beslutet. 

— Givet att vi anser att straffet i paritet till handlingen är för hårt och inte väger in alla omständigheter anser vi att det är vår skyldighet att lyfta frågan en gång till. Vi önskar fortsatt ett utfall där hela processen bakom beslutet att använda spelarna vägs in och där ett eventuellt straff inte påverkar det vi tävlat om på isen, säger Zetterberg. 

Västerås ligger femma i hockeyallsvenskan med 74 poäng på 44 omgångar.