Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vägrade vaccinet – tvingas lämna USA

Bode Wilde ville inte vaccinera sig mot covid-19.

Då fick han inte vara kvar i New York Islanders organisation. 

Nu lånas han ut till hockeyallsvenskan och Västerviks IK.

I slutet av förra veckan meddelade New York Islanders general manager Lou Lamoriello att Islanders infört ett vaccinkrav för spelare och ledare inom organisationen. 

Enligt Lamoriello var viljan att vaccinera sig hög - alla inom organisationen hade gjort det, utom en. 

– Vi vidtar alla försiktighetsåtgärder vi kan för att hålla våra spelare, vår personal, tränare och deras familjer så hälsosamma som möjligt, förklarade han enligt Fox News.  

Västervik lånar Bode Wilde

Spelaren som inte ville vaccinera sig var backtalangen Bode Wilde. I och med sin ovilja att vaccinera sig får han inte vara med på Islanders camp inför säsongen. När tränaren Barry Trotz mötte media i fredags bekräftade han att klubben letade efter en klubb att låna ut backen till. 

– Alla har ett fritt val, och det har han utnyttjat. Och det är helt okej. Vi respekterar det. Han kommer att spela hockey, och vi försöker hitta rätt ställe för honom att utvecklas på, för vi ser att han har potential, sa Trotz då och tillade:

– Förhoppningsvis lugnar situationen med covid ner sig och världen blir lite mer normal. Vi hoppas att Bode spelar många matcher för Islanders i framtiden. 

Nu har Islanders hittat rätt klubb för Wilde. Nämligen Västervik i hockeyallsvenskan. På Twitter bekräftar Islanders att man lånat ut backen till den svenska klubben. 

https://twitter.com/NYIslanders/status/1442904629734350848

SportExpressen söker Västerviks sportchef Emil Georgsson.