Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppvisningen: Avgör matchen med 4 mål

SSK tappade en 4-1-ledning till 5-5, men lyckades vinna efter ett målkalas och fyra mål av Ludwig Blomstrand. Se höjdpunkter på Expressen TV.

Det var en sluggerfest som utspelade sig mellan Södertälje och Västervik. 

Det blev hela 14 mål i matchen som Södertälje vann med 8-6 – efter fyra (!) mål av Ludwig Blomstrand.

Det var länge oklart huruvida det skulle tillåts publik på kvällens matcher i den hockeyallsvenska slutspelsserien. Men 1,5 timme innan nedsläpp kom beskedet att publik tillåts då förbudet för evenemang med 500 åskådare eller fler träder i kraft först vid midnatt. 

För publiken i Södertälje innebar det att de fick se en målfest utan dess like när SSK tog sig an Västervik. 

Redan efter tre minuter stod det 1-1, efter den första perioden var ställningen 4-2, varav fyra mål kom i numerärt överläge. 

Galen målfest mellan Södertälje och Västervik

Den trenden fortsatte i den andra perioden, men det var Västervik som var farligast. Fyra mål, varav tre i powerplay, blev det i den andra som avslutades med ställningen 6-5 till Södertälje. 

I den tredje tappade lagen i måltempo, Ken Jäger kvitterade tidigt för gästerna, men sen tog det stopp fram till slutet av perioden när SSK kunde avgöra med två snabba mål. Segern gör att SSK står på tre poäng i slutspelsserien, Västervik står på noll. 

 

Gör fem mål – på fem minuter. Se Timrås chockstart i första perioden.