Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Skjuter upp seriestarten

Foto: BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskans premiär blir inte av som planerat i september.

Enligt Radiosportens uppgifter finns det en ny plan.

Ligan kommer i stället starta tidigaste den 1 oktober, bekräftar Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance för TT.

Tidigare har Hockeyallsvenskan meddelat att planerad premiär är 11 september, om publik tillåts. Men nu uppger Radiosporten att premiären skjuts upp.

Enligt uppgifterna kommer serien dra i gång först i oktober. Skälet bakom är att man hoppas att större folksamlingar kommer att tillåtas under hösten. Eftersom ligan är beroende av biljettintäkter kan publik göra stor skillnad ekonomiskt för klubbarna. 

– Olyckligt att man inte lyckas sätta ett nytt datum att förhålla sig till. SHL och Hockeyettan gjorde ju det för en månad den, säger Radiosportens källa.

Vd:n bekräftar

Nu bekräftar Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance för TT att premiären flyttas fram till tidigaste den 1 oktober.

– Det som ägarna, det vill säga klubbarna, tidigare beslutat var att vi skulle starta den 11 september under förutsättning att vi fick spela med publik. Det har då lett fram till en diskussion bland ägarna att det beslutet ställer till en hel del i deras försäsongsplanering. Därför har det kommit fram ett önskemål att vi startar tidigast den 1 oktober, säger hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance till TT

Exakt datum ska tas på ett ägarmöte i augusti.