Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lägger ner utredningen: ”Ett mänskligt misstag”

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.
Foto: BILDBYRÅN

Svenska Ishockeyförbundet har inga misstankar om matchfixning gällande matchen Björklöven–Mora.

Nu lägger förbundet ner utredningen.

– Utredningen konstaterar att händelsen grundar sig i ett mänskligt misstag, säger förbundets tävlingschef Olof Östblom i ett uttalande.

Det var i måndagens match i Hockeyallsvenskan som Björklöven tappade 3-0-överläge till förlust 4-8. Samtidigt noterades anmärkningsvärd oddsutveckling och flera spelbolag valde att stoppa möjligheten att spela på mötet.

Under onsdagen meddelade polisen att de valt att inte inleda någon utredning om brott.

– Vi har tagit in lägesbilden och gjort en bedömning. Vi har ingen brottsmisstanke och inleder ingen utredning, säger Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

”Grundar sig i ett mänskligt misstag”

Nu lägger Svenska Ishockeyförbundet också ner sin utredning. Och medger att det handlar om ett fel hos ett spelbolag. Misstankar som SportExpressen redan under tisdagen kunde berätta att Svenska Spel utredde.

Under gårdagskvällen tog Svenska Ishockeyförbundet del av det sista efterfrågade materialet och utredningen visar att ett misstag hos ett spelbolag påverkat odds och oddsrörelser under matchen.”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Tävlingschef Olof Östblom om beskedet:

– Svenska Ishockeyförbundet och personalen som arbetat med ärendet och utredningen har gjort ett gediget och grundligt arbete i samarbete med alla aktörer. Utredningen konstaterar att händelsen grundar sig i ett mänskligt misstag och det känns tillfredsställande att vi inte hittat några indikationer på matchfixning.