Dick Axelsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNDick Axelsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Dick Axelsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Uppgifter: AIK i samtal med Dick Axelsson

Publicerad

Dick Axelsson lämnar Färjestad efter säsongen. 

Avståndet till familjen i Stockholm har varit påfrestande under säsongen.

Till nästa säsong kan Dick komma att hamna i.... AIK, enligt Aftonbladet.

– Dick, likväl andra spelare av den kalibern, skulle vi vara väldigt glada och stolta över att ha i laget, säger klubbens vd, Anders Olson till tidningen. 

SportExpressen kunde för ett par veckor sedan avslöja att Dick Axelsson väljer att utnyttja en option i sitt kontrakt med Färjestad och lämna klubben efter säsongen.

Under säsongen har Dick åkt fram och tillbaka Karlstad-Stockholm för att hinna med att spendera tid med sin flickvän - och det ska vara en av anledningarna bakom att stjärnan väljer att bryta kontraktet med Färjestad i vår. 

Nu kommer uppgifter om att stjärnan kan komma att hamna i Hockeyallsvenskan.

Det är kvällstidningen Aftonbladet som kommer med uppgifterna om att AIK har hört sig för om stjärnan och faktiskt också träffat honom för att diskutera nästa säsong.

– Men det är jättesvårt att svara på hur det ser ut för nästa säsong. Vi vet inte vilken lönenivå spelare som vi vill approchera ligger på, säger Olson till Aftonbladet.

Har också kontaktat KHK:s stjärna

Enligt samma tidning har AIK också visat intresse för Karlskronas stjärna Mattias Guter - och ligarivalen Modos skarpskytt, Patrik Karlkvist. 

Dick Axelsson och Färjestad inleder slutspelet på måndag med match mot Skellefteå på hemmaplan. När säsongen är över kan diskussionerna om Dick komma att intensifieras och under våren väntar nog en stor budgivning om Axelsson till nästa säsong.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag