Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: AIK i samtal med Dick Axelsson

Dick Axelsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Dick Axelsson lämnar Färjestad efter säsongen. 

Avståndet till familjen i Stockholm har varit påfrestande under säsongen.

Till nästa säsong kan Dick komma att hamna i.... AIK, enligt Aftonbladet.

– Dick, likväl andra spelare av den kalibern, skulle vi vara väldigt glada och stolta över att ha i laget, säger klubbens vd, Anders Olson till tidningen. 

SportExpressen kunde för ett par veckor sedan avslöja att Dick Axelsson väljer att utnyttja en option i sitt kontrakt med Färjestad och lämna klubben efter säsongen.

Under säsongen har Dick åkt fram och tillbaka Karlstad-Stockholm för att hinna med att spendera tid med sin flickvän - och det ska vara en av anledningarna bakom att stjärnan väljer att bryta kontraktet med Färjestad i vår. 

Nu kommer uppgifter om att stjärnan kan komma att hamna i Hockeyallsvenskan.

Det är kvällstidningen Aftonbladet som kommer med uppgifterna om att AIK har hört sig för om stjärnan och faktiskt också träffat honom för att diskutera nästa säsong.

– Men det är jättesvårt att svara på hur det ser ut för nästa säsong. Vi vet inte vilken lönenivå spelare som vi vill approchera ligger på, säger Olson till Aftonbladet.

Har också kontaktat KHK:s stjärna

Enligt samma tidning har AIK också visat intresse för Karlskronas stjärna Mattias Guter - och ligarivalen Modos skarpskytt, Patrik Karlkvist. 

Dick Axelsson och Färjestad inleder slutspelet på måndag med match mot Skellefteå på hemmaplan. När säsongen är över kan diskussionerna om Dick komma att intensifieras och under våren väntar nog en stor budgivning om Axelsson till nästa säsong.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!