Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Så blir nya hockeyallsvenskan

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskan görs om till nästa säsong.

Enligt Aftonbladet är förslaget till nya upplägget att åtta lag ska avancera till slutspel – och där göra upp om SHL-platsen.

Systemet för upp- och nedflyttning till SHL ändras inför säsongen 2020/2021, då kvalet mellan serierna försvinner. Ett lag från hockeyallsvenskan kommer garanterat att nå SHL – men vilka det blir kommer att avgöras inom serien.

Aftonbladet uppger nu att hockeyallsvenskans förslag på nya seriestrukturen är klart – och det innebär ett upplägg som liknar SHL. De åtta bästa lagen går till slutspel där vinnaren går upp i SHL. Kvartsfinalerna ska avgöras i bäst av fem matcher, samtidigt som semifinaler och final avgörs i bäst av sju matcher.

Aftonbladet skriver även att bonusen för serieseger, enligt förslaget, ska höjas avsevärt.

– Vi är inte riktigt klara ännu med hur vi ska ha det. Vi har haft slutlig remissrunda hos klubbarna i veckan. Vi kommer sammanställa resultatet nu och överlämna detta till styrelsen för beslut. Därefter överlämnas förslaget till SIF:s styrelse för slutgiltigt beslut, säger Stephan Guiance, vd för Hockeyallsvenskan, till Aftonbladet.