Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Dahlén stannar i Timrå

Expressens Sanny Lindström och Johanna Dahlén summerar det som blev av SHL-säsongen.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén jagades av i princip alla SHL-klubbar. 

Enligt Aftonbladet är 22-åringen dock muntligt överens med Timrå – något som han själv nekar till .

– Vi pratar fortfarande med klubbar, säger Dahlén.

Det har tidigare rapporterats om det enorma intresset som nästan alla SHL-klubbar visat för Jonathan Dahlén. Den 15 april kunde SportExpressen avslöja att Örebro, Färjestad, Rögle och Luleå var de fyra sista klubbar som gjorde upp om Dahléns signatur. 

Men enligt Aftonbladet väljer 22-åringen att bli kvar i hockeyallsvenskan även nästa säsong. Tidningen skriver att Dahlén är muntligt överens med klubben om en fortsättning. 

Enligt Aftonbladet har externa finansiärer gått samman för att Timrå ska kunna erbjuda succéforwarden en lön som kan konkurrera med SHL-klubbarnas. 

Dahlén uppges överens med Timrå – nekar själv

När SportExpressen når Dahlén menar han dock att uppgifterna inte stämmer.

– Absolut inte. Jag har fått ett erbjudande från Timrå och är tacksam för ett jättefint erbjudande. Men mer är det inte.

Det är ingenting du svarar för att det är känsligt?

– Nej. Vi pratar fortfarande med klubbar och jag har inte pratat med min agent Claes Elefalk sedan i förra veckan. Jag vet att han pratat med ”Nubben” (Kent Norberg, sportchef i Timrå), men vi har inte tackat ja till någonting. Det var ett fint erbjudande.

Har du uteslutit spel i SHL?

– Det har vi inte gjort. Vi pratar fortfarande med klubbar.

Hur långt fram i tiden ligger ditt beslut?

– Jag väntar på vad San José säger helt och hållet. De vill jag prata med innan jag fattar något beslut, och nu är det som det är där borta och jag vill höra vad de har att säga också. Det kan ta lång tid, och det kan ta kort tid.

Det var inför förra säsongen som Dahlén något överraskande lämnade spel i Nordamerika, där han trejdats från Vancouver till San José och spelade i AHL, för att återvända till Timrå. 

Jonathan Dahlén blev historisk efter att ha gjort fyra mål i en och samma period mot Almtuna i slutet av säsongen. Han satte även poängrekord i serien.