Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK-sorgen: "Är på något sätt overkligt"

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVEN LINDWALL

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Tre unga AIK-supportrar förolyckades efter en trafikolycka sent igår kväll.

Inför premiären av hockeyallsvenskan mellan HV71 och AIK hedrades de tre ungdomarna med en tyst minut.

– Det var känslosamt, svårt att ta in och svårt att hålla ihop också, säger AIK-tränaren Anton Blomqvist.

Det var under gårdagskvällen som den dystra nyheten kom.

Två unga AIK-supportrar hade då avlidit efter en trafikolycka, där fyra ungdomar färdats i en av de inblandade bilarna. De var då på väg till Kalmar för att se fotbollsmatchen mellan Kalmar och just AIK.

Under fredagen kom sedermera beskedet att även en tredje person avlidit av sina skador efter olyckan. 

– Man fattade först inte vad som har hänt så försöker man skaffa så mycket info som det går om det, på något sätt få ihop en helhetsbild. Oavsett så är det hemskt när sådana här grejer händer men framför allt när det är unga människor som har ett helt liv framför sig. Det är tragiskt, säger Anton Blomqvist.

Tysta minuten inför matchen: ”En hel klubb i sorg”

När hockeyallsvenskan sedan inleddes under fredagskvällen i Husqvarna Garden hölls en tyst minut för de tre ungdomarna som blev, 16, 17, respektive 18 år gamla. På det var spelade AIK-spelarna även matchen iförda sorgeband.

– Jag är grymt imponerad över hur HV hanterade det, att så snabbt kunna verkställa och fixa de grejerna. All heder till dem att de löste det, det betyder mycket för AIK och för att man tar den tiden, säger Anton Blomqvist och berättar om den tysta minuten:

– Det är på något sätt overkligt, det blir en hel klubb i sorg i och med att det är fans berör det AIK stort, det berör många men framför allt tänker man på anhöriga till de som har gått bort. Det var känslosamt, svårt att ta in och svårt att hålla ihop också, säger Anton Blomqvist.

Även HV71:s lagkapten Simon Önerud uttalar sig om den tysta minuten inför matchen:

– Det är jäkligt fint men samtidigt väldigt sorgligt, det var ju väldigt unga killar. Det är jäkligt tråkigt, det blir väldigt nära när de är påväg att titta på AIK, jäkligt sorgligt och man tänker och blir ledsen. Jag tycker det är fint att vi har den tysta minuten med AIK.

Tidigare under dagen har kondoleanserna strömmat in på sociala medier. Klubben har även anordnat en minnesplats utanför Friends arena som bland annat fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson besökt.