Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga beskedet: ”Det är max otur”

Alexander Falk fastnade med skridskon i isen.Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Alexander Falk har fått sin dom efter skräckskadan i hockeyallsvenskan.

Backen har drabbats av en fotledsfraktur.

– Det man vet om krigare är att de alltid kommer tillbaka, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertälje SK:s hemsida.

Det blev dubbla smällar för Södertälje på bortaplan mot Västerås IK i helgen. Förlust med 3-0 och en befarat allvarlig skada på backen Alexander Falk som skrek ut sin smärta på isen. Södertälje meddelar nu på sin hemsida att den tidigare Djurgårdsbacken har brutit foten.

Så här skriver klubben:

”Läkarna kunde konstatera att han drabbats av en fotledsfraktur. Det betyder att han blir borta en tid framöver. Hur lång tid rehabiliteringen kommer att ta är för tidigt att svara på. Vi hoppas såklart att Falk snart ska vara på på benen igen.”

Tränaren Ulf Lundberg kommenterar också skadan.

– Det är max otur. Falk är en spelare som har varit väldigt viktig för oss. Han har en fighting spirit och en kämparglöd som man får leta länge efter, men det man vet om krigare är att de alltid kommer tillbaka.

Falk: ”Det blev en fruktansvärd smärta”

Innan beskedet berättade Falk för Sportbladet att det känns ”tungt och jobbigt”.

– Med nästan all sannolikhet handlar det om en fraktur på fotleden. Sedan får vi se hur det blir med gips och operation, sade Falk enligt tidningen.

Situationen där han blev tacklad och fastnade med skridskon i isen var olycklig.

– Det var absolut inget fult, utan jag hade bara otur. Jag kände direkt att det här inte kommer att gå bra, det blev en frukransvärd smärta.