Tredje raka förlust - kris nära i Djurgården

Publicerad

Djurgårdens motgångar fortsätter.

På lördagen kom lagets tredje raka förlust i allsvenskan när Södertälje vann med 4–2 på hemmaplan.

Det före detta elitserielaget ligger nu nia i tabellen.

– Vi ligger för långt ner i tabellen, så är det, säger Djurgårdens tränare Challe Berglund till Viasat Hockey.

Förra året spelade Djurgården i elitserien.

Det här året huserar klubben i allsvenskan.

Och efter 16 omgångar är det inte mycket som talar för att det blir en återkomst.

På lördagen kom lagets tredje raka förlust när Södertälje vann på hemmaplan med 4–2.

"Ett helt nytt lag"

SSK ledde med 2–0 inför den tredje perioden, men då vaknade Djurgården.

Efter mål av Philip Holm och Kristofer Ottosson var storklubben plötsligt ikapp.

– Djurgården kom ut som ett helt nytt lag i den tredje perioden och vi var kanske inte beredda på det, säger debutanten Jonathan Ericsson till Viasat Hockey.

Ericsson och Södertälje kom dock tillbaka.

"Brakade loss rejält"

Robert Carlsson gjorde 3–2 efter 58.27 och med 26 sekunder kvar punkterade Carl Hagelin matchen genom att placera in 4–2.

– Vi sumpar det i en snabb spelvändning så de får lite övertag och får göra mål, säger Djurgårdens tränare Challe Berglund angående 3–2-målet.

– I två perioder var det två lag som hade respekt för varandra. Men i tredje brakade det loss rejält.

Frustrationen i Djurgårdens lag var tydlig efter 4–2-målet.

Både Jimmie Ölvestad och Douglas Murray fick lämna isen på grund av olämpligt uppträdande. Murray fick dessutom matchstraff.

Djurgården ligger nu på niondeplats i allsvenskan efter 16 spelade matcher. Upp till en kvalserieplats har man sju poäng.

– Vi ligger för långt ner i tabellen, så är det, säger Challe Berglund.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag