Tränaren utvisad under den stora förnedringen

Se höjdpunkter från krossen. Kristianstad vann med 9–2.
Foto: C More
Foto: C More

Kristianstad krossade Mora fullständigt med 9-2. 

En sällan tidigare skådad utskåpning i hockeyallsvenskan. 

Samtidigt fick Mora-tränaren Tomek Valtonen lämna båset efter en diskussion med domarna. 

Mora IK reste till Kristianstad med fyra raka segrar i ryggen. 

Men på onsdagen tog segerraden slut – på ett minst sagt abrupt sätt. Skåningarna dominerande den första perioden och ledde med 3-1 efter 20 minuter. 

Överkörningen fortsatte i den andra perioden, som Kristianstad vann med 4-0. Noterbart är att Mora hade noll skott på mål under den perioden. 

Efter att Kevin Wennström satt dit 4-1 åkte Viktor Amnér ut efter att ha varit uppe med klubban mot handskarna på Malte Sjöberg – varpå Anton Heikkinen kunde utöka Kristianstads ledning i numerärt överläge. 

Valtonen utvisad när Mora kördes över

Kort efter målet hamnade Mora-bänken i en hätsk diskussion med domarna, vilket resulterade i att Tomek Valtonen fick lämna båset och Kristianstad fick spela ytterligare två minuter fem mot fyra. 

Hemmalaget satte både 8-1 och 9-1 i början av den sista perioden, innan Adam Masuhr reducerade till med åtta minuter kvar att spela. 

Slutresultatet blev 9-2 och kan bli avgörande för Kristianstad om det blir en målskillnadsaffär i kampen kring det negativa kvalstrecket. 

Enligt statistikkontot domarna.se har Mora aldrig släppt in nio mål på allsvensk nivå sedan säsongen 1999/2000. 

Märkliga tacklingen – hjälmen tas ner av funktionär

Olle Liss tacklade Arvid Aronsson precis före Björklövens 1-0-mål mot Vita Hästen. Aronssons hjälm flög upp och fastnade och fick tas loss av en funktionär.