Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren utvisad under den stora förnedringen

Se höjdpunkter från krossen. Kristianstad vann med 9–2.
Foto: C More
Foto: C More

Kristianstad krossade Mora fullständigt med 9-2. 

En sällan tidigare skådad utskåpning i hockeyallsvenskan. 

Samtidigt fick Mora-tränaren Tomek Valtonen lämna båset efter en diskussion med domarna. 

Mora IK reste till Kristianstad med fyra raka segrar i ryggen. 

Men på onsdagen tog segerraden slut – på ett minst sagt abrupt sätt. Skåningarna dominerande den första perioden och ledde med 3-1 efter 20 minuter. 

Överkörningen fortsatte i den andra perioden, som Kristianstad vann med 4-0. Noterbart är att Mora hade noll skott på mål under den perioden. 

Efter att Kevin Wennström satt dit 4-1 åkte Viktor Amnér ut efter att ha varit uppe med klubban mot handskarna på Malte Sjöberg – varpå Anton Heikkinen kunde utöka Kristianstads ledning i numerärt överläge. 

Valtonen utvisad när Mora kördes över

Kort efter målet hamnade Mora-bänken i en hätsk diskussion med domarna, vilket resulterade i att Tomek Valtonen fick lämna båset och Kristianstad fick spela ytterligare två minuter fem mot fyra. 

Hemmalaget satte både 8-1 och 9-1 i början av den sista perioden, innan Adam Masuhr reducerade till med åtta minuter kvar att spela. 

Slutresultatet blev 9-2 och kan bli avgörande för Kristianstad om det blir en målskillnadsaffär i kampen kring det negativa kvalstrecket. 

Enligt statistikkontot domarna.se har Mora aldrig släppt in nio mål på allsvensk nivå sedan säsongen 1999/2000. 

Märkliga tacklingen – hjälmen tas ner av funktionär

Olle Liss tacklade Arvid Aronsson precis före Björklövens 1-0-mål mot Vita Hästen. Aronssons hjälm flög upp och fastnade och fick tas loss av en funktionär.