Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Total kollaps av AIK – igen: ”Är bedrövligt”

Dagens tre största sportnyheter.
Jacob Dahlström. Foto: C More
Foto: BILDBYRÅN

AIK har inlett säsongen uselt. 

På lördagen kom nästa bakslag – då laget släppte in hela fem mål i den andra perioden. 

– Det är bedrövligt, säger Jacob Dahlström efter matchen som slutade hela 8–1. 

14 poäng på 18 matcher. Det var AIK:s facit inför lördagens match mot serieledaren IF Björklöven. Efter den första perioden var ställningen 0–0. 

Men i den andra skulle det ramla in puckar bakom AIK:s målvakt August Hedlund. När slutsignalen ljöd var ställningen hela 5–0. Kollapsen var ett faktum. 

– Jag vetefan, vi tar så mycket utvisningar. Det går inte att spela hockey i boxplay hela perioden. Det funkar inte mot vilket lag vi än möter. Jag fattar inte. VI klarar inte av att fortsätta som gör i första perioden, och det är ett mysterium att vi inte klarar av att fortsätta, säger AIK:s Jacob Dahlström och fortsätter: 

”Det är bedrövligt”

– Det har varit många sådana här matcher. Jag har tyvärr inget bra svar på varför, men vi blir som paralyserade. Vi slutar spela bara. Om vi släpper in ett mål eller får en utvisning mot oss håller vi inte upp vårt spel. Det är bedrövligt. Man jobbar varje dag för att det här ska vända. Det är det jag kan säga. Det finns inget att gömma sig bakom. Man jobbar för att det ska vända, det är det enda man vill just nu.

Matchen slutade till slut 8–1. Därmed har AIK målskillnaden 3-19 under de tre senaste matcherna då Stockholmslaget, utöver Björklöven, även har mött Karlskoga och Timrå.