Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tio (!) målskyttar när Karlskoga slog AIK

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Publiken på Hovet fick uppleva en hockeyfest med hela elva mål när AIK föll mot Karlskoga. Matchen var länge jämnt – men i sista perioden ryckte bortalaget.

Det var en svängig match på i Stockholm under fredagskvällen. Inför tredje perioden var det jämnt skägg på Hovet. I slutsekunderna av andra perioden hade Karlskoga kvitterat till 3-3. Men i sista perioden var det dags för gästernas show. 

AIK vann sista perioden skottmässigt med 18-12 men det var Karlskoga som stod för effektiviteten. Fyra mål lyckades Karlskoga pricka in bakom Erik Källgren i AIK-kassen. 

AIK:s första hemmaförlust

Matchen slutade 7-4 till gästerna och rymde hela tio stycken målskyttar. Niklas Lihagen fick i och med Karlskogas sjunde mål i matchen göra sitt första för klubben. Förlusten var AIK:s första på hemmaplan den här säsongen. Positivt för Stockholmsklubben var att nyförvärvet Anton Holm fortsätter att producera. I förlusten mot Karlskoga stod nyförvärvet för två mål. En match som innehöll ytterligare tio målskyttar.