Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Timrås glädjebesked – nyckelspelaren tillbaka

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Han missade semifinalen på grund av en hjärnskakning.

Till finalen mot Björklöven är Timrås backess Patrick Wiercioch tillbaka.

– Det känns skönt att han är spelklar igen, säger tränaren Fredrik Andersson.

I början av februari förstärkte Timrå IK sitt lag med Patrick Wiercioch, 30. Ett minst sagt meriterat nyförvärv som spelat över 250 matcher i NHL.

Och han har under sin tid i Medelpad visat vilka kvaliteter han besitter, kanske framför allt under kvartsfinalspelet mot AIK.

– Han var riktigt bra mot AIK, tycker Timrås huvudtränare Fredrik Andersson.

Kanadensaren missade däremot semifinalen mot Västervik på grund av en hjärnskakning, som han ådrog sig i slutet av serien mot AIK.

– Efter vidare undersökning har vi lyckligtvis kunnat utesluta någon fraktur på Patrick Wiercioch. Dessvärre har han drabbats av en hjärnskakning och behöver därför genomgå hjärntrappan. Han missar därmed med säkerhet de kommande matcherna, sa lagläkaren Christian Johansson till klubbens hemsida.

Spelar första finalmatchen

Tio dagar efter att Wiercioch blev uppsatt på skadelistan är han nu redo för spel igen. Han tränade för fullt under lördagen och i den första finalmatchen mot Björklöven på söndagskvällen får Timrå välkomna tillbaka sin spetsback.

– Det är en spelare som varit med om sådana här matcher tidigare och han sprider ett lugn i laget. Det känns skönt att han är tillbaka igen, säger Andersson.

Patrick Wiercioch har gjort fem poäng på sju matcher i slutspelet.