Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå närmar sig kval – vann igen

Publicerad

Timrå har ena benet i kvalet till SHL. 

Jonathan Dahlén och Erik Karlsson ordnade segern borta mot Leksand med två snabba mål i andra perioden.

Nu kan TIK avgöra matchserien hemma redan på tisdag.

– Vi är fräscha och redo för en ny match på tisdag, säger Jonathan Dahlén till C More. 

Precis som i fredags blev det mötet mellan Timrå och Leksand en het och tillknäppt historia. Men någon målfest blev det inte. Mycket tack vare en storspelande Henrik Haukeland i Timrås mål. 

Det skulle dröja halva matchens första mål skulle komma - och det var ingen mindre än Jonathan Dahlén som inledde målskyttet. 

Dahlén jagade ikapp Olle Alsing, snodde åt sig pucken och tryckte in pucken, via köksvägen, bakom Robin Rahm i Leksands mål. 

Bara minuter senare var det dags igen. Timrå bröt på defensiv blå och kontrade. Pucken landade hos Erik Karlsson som i ett tre mot en-läge pricksköt in 2-0 till Timrå.

– Vi är ett bra lag och vill så pass mycket, säger Jonathan Dahlén.

Timrå nära SHL-kval efter ny seger

I den tredje perioden tryckte Leksand på för en reducering, men det skulle dröja till det bara återstod fem sekunder av matchen innan Henrik Haukeland fick kapitulera. 

Oskar Lang forcerade in pucken bakom Haukeland, men någon kvitteringschans fick hemmalaget aldrig.

– Vi står upp bra och Hauke gör det bra, säger Jonathan Dahlén. 

Timrå och Leksand möts igen på tisdag, då i Timrå. Om Timrå vinner då är man klara för SHL-kval mot Karlskrona. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag