Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Timrå lånar från NHL – Jesper Boqvist är klar

Besvikelsen total hos Dallas kapten efter förlusten i Stanley Cup-finalen

Timrå förstärker från NHL. 

Jesper Boqvist, 21 lånas in från New Jersey Devils. 

Det bekräftar NHL-klubben i ett pressmeddelande.  

Under fredagens premiär fick Timrås sportchef Kent Norberg frågor om eventuella NHL-förstärkningar. Då valde han att skämta till det. 

– Den jag vill ha är Elias Pettersson, sade ”Nubben” skämtsamt och la sedan till: 

– Det hade varit jättekul att se honom och Dahlén. Det året de spelade med juniorerna här är bland de roligaste. Men de spelare du sa, jättebra hockeyspelare. Sedan får vi se vart det tar vägen någonstans. 

Spelade i AHL förra säsongen

SportExpressen kunde i september berätta att Jesper Boqvist hade erbjudits till Timrå och att ett beslut låg hos klubben. 

Nu har de och sportchef Kent Norberg bestämt sig. 

Jesper Boqivst har skrivit på ett korttidskontrakt. Devils meddelar samtidigt att 21-åringen kan återvända när försäsongsträningen inleds. 

Boqvist spenderade säsongen 2019/20 i New Jersey och Binghamton i AHL. För New Jersey noterades han för fyra mål på 38 matcher och för åtta mål med Binghamton. 

På grund av coronapandemin kommer NHL-säsongen att starta senare i år. Det har öppnat möjligheten till de hockeyallsvenska klubbarna att, på korttidskontrakt, ta in NHL-stjärnor.