Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidigare NHL-spelare är klar för spel i Timrå

Foto: ARMANDO BABANI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Timrå förstärker laget inför det kommande slutspelet i Hockeyallsvenskan. 

Kanadensaren Patrick Wiercioch är klar för klubben, vilket SportExpressen kunde berätta redan under fredagseftermiddagen. 

– Timrå vill vinna och det vill jag också, säger Wiercioch i ett pressmeddelande

För två veckor sedan kom Timrå IK överens med Alexander Lindelöf om ett kontrakt för resten av säsongen, men den överlägsna serieledaren i hockeyallsvenskan fortsätter vara aktiva på spelarmarknaden. 

Sportchefen Kent Norberg har efter nyår varit tydlig med att han söker två spelare, en back och en forward, att stärka upp sitt manskap med. 

Nu värvar den hockeyallsvenska tabellettan Patrick Wiercioch, som förra säsongen spelade i italienska HC Bolzano. 

Dessförinnan har han tillhört KHL-laget Dinamo Minsk och mellan 2010 och 2017 spelade han 275 NHL-matcher för Colorado samt Ottawa.

– Jag är oerhört spänd över att få ansluta till en organisation som Timrå IK. Framgångarna laget har haft den här säsongen under dessa tuffa omständigheter är ett stort skäl till att jag ville komma hit, säger 30-åringen i ett pressmeddelande. 

Spelat med Dahlén i Nordamerika

30-årige Patrick Wiercioch tillhörde säsongen 2017-2018 Utica Comets i AHL.

En klubb som även Timrås storstjärna Jonathan Dahlén huserat i tidigare. Faktum är att Wiercioch och Dahlén spelade ihop under AHL-slutspelet 2018.  

Timrås sportchef Kent ”Nubben” Norberg bekräftar att han stämde av läget med Dahlén gällande Wiercioch.

– Så försöker man alltid jobba, att kolla upp spelare man kan tänkas vara intresserad av med olika personer som man litar på. Den researchen måste man göra.

Hur går forwardsjakten?

– Jag har sagt till spelarna att vi ska värva en back till och ha 14 forwards, så därför finns en lucka där. Om det nu finns några forwards att värva. Det är lätt att säga att man ska värva, men det måste kännas rätt, annars är det ingen mening. I ett slutspel kommer det krävas en viss bredd för det kan bli 19 matcher på en kort tid.