Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Teorin bakom avskedet – pekar nu ut Forsberg

Få fler nyheter med Expressen TV.
Mattias Karlin Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: ALEXANDER DONKA / ALEXANDER DONKA EXPRESSEN

Mattias Karlin tvingades lämna Mora IK.

Nu pekar han ut den framtida sportchefen som ansvarig för beslutet.

 – Jag tror att det var Anders Forsberg, men jag kan inte vara säker, säger Karlin i podcasten Hockeypuls.  

– Det stämmer inte, svarar Forsberg

Efter en tung första halva av säsongen valde Mora IK att sparka tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson i januari 2018. Ett avsked som blev infekterat – inte minst då klubbchefen Peter Hermodsson senare gick till angrepp mot tränarduon.

– Micke (Johansson) var fruktansvärt bekväm och lat. Han drog med sig Karlin åt fel håll. Jag har aldrig sett något slappare när det gäller arbetsmoral – men samtidigt världens skönaste att gå ut och ta en öl med. De kan mycket hockey, men vad spelar det för roll när du inte lär ut det, sa Hermodsson. 

När Karlin, ett och ett halvt år senare, berättar om avskedet säger han att det kom som en blixt från klar himmel – och han misstänker att det var Anders Forsberg som låg bakom beslutet.

Karlin pekar ut Anders Forsberg

Anders Forsberg hade precis anställts som sportslig rådgivare i Mora när Mattias Karlin sparkades. 

– Jag vet inte till hundra procent vem som tog beslutet. Men en teori har jag, jag tror att det var Anders Forsberg, men jag kan inte vara säker, säger han i podcasten Hockeypuls. 

Mattias Karlin säger att det var Peter Hermodsson som gav beskedet till både han och Mikael Johansson – men säger också att han fått höra från en person i klubben att Forsberg var en orsak. Men han vill inte förklara det närmare.

– Nej, men det är inget jag vill gå in på, det är historia och jag vill inte hålla på att kasta paj på någon. Det är min teori, sedan om det stämmer eller inte har jag ingen aning om, jag har gått vidare och Mora har gått vidare, säger Karlin, som numera är tillbaka som tränare för Västervik i hockeyallsvenskan.

Anders Forsberg förnekar att han hade något med beslutet att göra.

– Det stämmer inte. Jag kom in i Mora precis vid den vevan och det beslutet hade redan tagits och det togs över mig, av styrelsen, säger han till Hockeypuls.