Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Talangen storspelade – Timrå upp i serietopp

Publicerad

Toppmöte borta mot Oskarshamn.

Då storspelade målvaktstalangen Victor Brattström – och nu toppar Timrå tabellen.

– Utan hans spel hade vi inte tagit någon poäng, säger Emil Berglund till Mittmedia efter 2-1-segern.

Ingen Elias Pettersson. Och ingen Jonathan Dahlén.

Timrå fortsätter att rada upp segrar i hockeyallsvenskan, trots förlusten av förra säsongens poängmaskiner.

Under måndagskvällen kom den femte trepoängaren på sju matcher då Oskarshamn besegrades med 2-1 på bortais.

Vilmos Gallo satte 1-0 i den första perioden och Johan Persson satte 2-0 i den andra.

Ändå var det killen som vaktade Timrås mål som var snackisen efter matchen. Victor Brattström hade bara gjort en match tidigare under säsongen då han räddade 30 skott mot Oskarhamn.

Och han var inte missnöjd efteråt.

– Det kändes jättebra hela matchen, sen har jag någon räddning där i första perioden där jag verkligen får sträcka ut. Den sätter på något sätt tonen för resten av matchen, säger Victor Brattström till Mittmedia. 

Timrå upp i serieledning

Lagkamraten Emil Berglund höjer laget, men kan inte låta bli att berömma målvakten Brattström, som ersatte Henrik Haukeland i kassen.

– Han gör det jättebra och kommer in och stänger ner nästan fullständigt. Klart att det är en lagseger men utan hans spel hade vi tagit inte någon poäng, säger Berglund.

Den förre Frölunda-talangen Victor Brattström fick nöja sig med spel i Timrås J20-lag förra säsongen, nu har han både hunnit debutera i hockeyallsvenskan och storspela.

Samtidigt berömmer han sina lagkamrater för det uppoffrande försvarsspelet. 

– Jag kände att vi hade ganska bra kontroll. Vi var starka defensivt och offrade oss för varandra, säger han.

I och med segern går Timrå upp i serieledning på 17 poäng, tre fler än serietvåan och länsrivalen Modo, som har en match mindre spelad.

För Oskarshamn innebar förlusten att deras fem matcher långa segersvit bröts.

– Vi tycker att vi ger bort matchen. Vi är inte riktigt där, vi är två skär efter under i stort sett hela matchen, säger Oskarshamns assisterande tränare Jens Gustafsson till Barometern.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag