Talangen: "Jag skiter fullständigt i det..."

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Per Friske

Färjestad lånade motvilligt ut JVM-aktuelle backtalangen Oliver Kylington till AIK.

17-årige Kylington tröttnade på bänknötandet.

– När det kommer till ålder skiter jag fullständigt i det. Det är på isen man visar hur bra man är, säger han till Värmlands Folkblad.

Oliver Kylington är en av Sveriges bästa juniorbackar och har chansen att slå sig in i JVM-laget.

Han gör sin andra säsong med Färjestad i SHL och har gjort två mål och tre assist på 17 matcher. Ingen av de övriga backarna i FBK har gjort fler poäng.

Utlånad mot Loobs vilja

Men Kylington får minst speltid (drygt elva minuter i snitt) av backarna och det har gjort att han har sett till att bli utlånad till allsvenska AIK. Något som inte Färjestads general manager Håkan Loob ville.

– Våra tränare kan givetvis inte garantera honom, eller någon annan spelare, 20-22 minuter. Men heller inte utesluta det. Siffrorna påverkas alltid av spelarens form, matchsituation och tabelläget, sa Loob till Färjestads hemsida.

Kylington reagerar på Håkan Loobs utspel.

"Stämmer inte"

– Det är några grejer som inte stämmer. Jag kräver ingen istid. Jag kräver inte 18–20 minuter. Visst vill jag spela, vilket jag jobbar för varje dag trots att folk snackar om att det inte är så. Men det är viktigt för mig att få en kontinuitet i mitt spel, och det är svårt att bli inslängd och spela sex minuter som jag gjorde senast med Färjestad, säger Kylington till Värmlands Folkbladefter debuten med AIK mot Bik Karlskoga där Kylington gjorde ett mål, men AIK föll med 5-3.

Mer förtroende i AIK

Med mer speltid och förtroende av AIK-tränaren Thomas Fröberg (som hade Kylington i Färjestads juniorlag) finns chansen till spel i junior-VM i Kanada efter jul.

– Om jag ska vara helt ärlig så skiter jag i draft, som folk snackar om, och JVM. Jag vill bara spela hockey. Det är därför jag valde att bli utlånad. Landslag och NHL får komma efter. Men jag måste spela hockey, annars går det inte. Jag kan inte sitta på bänken och ta mig till JVM, säger Oliver Kylington.