Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svartvadet sägs upp som sportchef i Modo

Per Svartvadet.
Foto: Elin Nerpin
Andreas Johansson.
Foto: Anna-Lena Bergqvist / BILDBYRÅN

Per Svartvadet sägs upp som sportchef i Modo hockey.

Det meddelar klubben i ett pressutskick där man också bekräftar att Andreas Johansson ska fungera som både sportchef och tränare. 

– Jag hade själv inga planer på att avgå, säger Svartvadet. 

– Vi vill ha en ny sportchef på plats som kan rekrytera spelare inför kommande säsong, säger Modos hockeys vd Johan Widebro. 

Årets säsong har inneburit ett nytt fiasko för Modo. Inför senaste SHL-matchen mot Karlskoga låg man på näst sista plats i den hockeyallsvenska tabellen efter endast en vinst på de fem senaste matcherna.

Karlskoga vann med 5-1 – och nu har klubben genomfört en rad krisåtgärder för att få bukt med situationen. 

I ett pressmeddelande skriver Modo att Per Svartvadet sägs upp som sportchef. På kort sikt ska han ersättas av tränaren Andreas Johansson, som får en dubbelroll. 

Per Svartvadet sägs upp

– Per Svartvadet har sex månaders uppsägningstid och då vi vill ha en ny sportchef på plats som kan rekrytera spelare inför kommande säsong gör vi förändringen nu. Svartvadet kommer att finnas kvar i organisationen under sin uppsägningstid men kommer att fokusera på andra arbetsuppgifter. Svartvadet har lagt ner enormt engagemang, tid och hjärta på sitt arbete då rollen som sportchef även har innefattat ansvar för såväl ungdom-, junior- och damverksamheten i föreningen, säger Modo hockeys vd Johan Widebro. 

"Hade inga planer på att avgå"

Man kommer även att lägga ner sportrådet som tidigare haft ansvar för spelrekryteringen. I det har Ulf Ödmark, Anders Hedberg och Niklas Sundström ingått.

När SportExpressen talar med Svartvadet är han lugn och samlad kring sin uppsägning. 

– Jag hade en dialog med vår vd i tisdags. Vi var överens om att ett beslut borde tas. Det gjorde Modo och jag har inga problem med det. Det är nytt folk i klubben, de har gjort en utredning och kommit fram till hur vi ska ta oss vidare. 

Var det på gång att du själv skulle avgå? 

– Jag hade inte tänkt avgå, men jag vet om förutsättningarna i branschen och hur mitt avtal var skrivet.

Hur kändes det när du fick beskedet?

– Jag har ju vetat att det pågick en utredning och att en plan skulle komma i månadsskiftet. Jag har varit med i branschen länge och suttit på andra sidan bordet också. Allt har körts med öppna kort. 

"Det är som det är"

Vad får du för nya arbetsuppgifter nu? 

– Det får vi se. Jag har ju suttit med vd:n och pratat. Det är en hektisk dag i dag för Modo, men vi ska sätta oss ner i morgon och komma överens om något. 

Ser du den här sejouren som ett misslyckande, eller mer som en lärdom? 

– Jag är en tävlingsmänniska och vill vinna varje match. Det är klart att jag hade velat ha ett annat resultat. Men jag kan inte påverka allt. Det är som det är. Men jag hade gärna varit högre upp i tabellen. 

– Jag hade naturligtvis velat vinna SM-guld varje säsong. Men nu är Modo mitt i en säsong och jag vill låta dem fokusera på det. Jag gillar den nya styrelsens inriktning, noggrannhet och beslutsamhet och jag gillar nya vd:n. De har en bra plan. Jag gillar det jag hör och ser.