Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svaret efter petningen: Två mål och matchhjälte

Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

För ett par dagar sen petades Jonathan Johnsson.

Mot Almtuna var han tillbaka.

Resultatet: Två mål och två assist i Modos 6-5-seger mot Almtuna.

– Det var skönt att göra två mål och att vi vann, säger han till Allehanda. 

Modo hade förlorat tre raka matcher inför fredagskvällens match i Uppsala.

Nu är laget tillbaka på vinnarspåret igen.

Och det var Jonathan Johnsson som öppnade målskyttet för gästerna. Men Almtuna skulle komma tigen och när den första perioden var till ända var det hemmalaget som ledde med 2-1.

I den andra perioden klev Jonathan Johansson återigen fram och satte kvitteringen 2-2. Ett styrkebesked för centern, som fick se sig bänkad mot Björklöven i onsdags.

– Det är väl klart att man var besviken över petningen. Skönt att göra två mål och att vi vann, säger han till Allehanda. 

Modo höll på att kollapsa

Målen kom tätt i den andra perioden och med drygt två minuter kvar skickade Anton Karlström in 4-3 för Modo.

I den sista perioden kom ytterligare två mål från gästerna, som gick upp i en till synes betryggande 6-3-ledning. Ändå skulle det bli lite nerv i matchen. Men trots två sena reduceringar från Almtuna lyckades Modo hålla undan och segersiffrorna skrevs till 6-5.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker att vi gör en ganska bra match. Det är lite upp och ner. Sedan gjorde vi det onödigt spännande i slutet när vi hade kontroll på dem. Det var skönt att vi kunde hålla ut, säger Jonathan Johnsson.

Fem olika målskyttar när AIK vann

Hemmastarka Almtuna hade vunnit nio av de senaste elva matcherna i Uppsala. Ett styrkebesked från ångermanlänningarna, som nu blickar uppåt i tabellen.

– Det var riktigt skönt att vinna igen. Vi har inte gjort så mycket mål de senaste matcherna så det var skönt att det lossnade anfallsmässigt. Men vi behöver inte släppa in så mycket mål när det väl lossnade i målskyttet, säger Johnsson.

Högst upp i tabellen återfinns suveränerna Oskarshamn och AIK, som har elva respektive tio poäng ner till trean Karlskoga.

AIK spelade även de under fredagskvällen och vann med klara 5-2 hemma mot Västervik. Detta tack vare fem olika målskyttar i Mathias From, Daniel Muzito-Bagenda, Philip Broberg, Anton Holm och Sam Marklund.