Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superstjärnans kupp i C Mores sändning

David Pastrnak dök upp i C Mores studio.
Foto: C More
Och intervjuade Lucas Carlsson.
Foto: C More

Södertälje vann med 6-2 mot Modo inför ett fåtal åskådare.

Då dök världsstjärnan David Pastrnak, 24, upp i C Mores studio i den första periodpausen och gjorde en egen intervju med Lucas Carlsson.

– Södertälje har en stor plats i mitt hjärta. Det var väldigt viktiga år i min hockeykarriär, säger Pastrnak.

Modo har fin form i hockeyallsvenskan efter två raka segrar och hade också ledningen efter den första perioden borta mot Södertälje efter ett mål av Edwin Hedberg – framför ögonen på bland andra Peter Forsberg på läktaren.

Men en stor Södertälje-supporter som också fanns på den glest befolkade läktaren var världsstjärnan David Pastrnak.

Tjecken gjorde totalt 105 poäng för Boston Bruins i NHL:s grundserie och slutspel den senaste säsongen och intervjuades av C More i den första periodpausen. Pastrnak tillhörde Södertälje mellan 2012 och 2014 och gjorde 24 poäng i hockeyallsvenskan säsongen 2013/2014 – när han bara var 17 år gammal.

David Pastrnak på plats i Södertälje

– Södertälje har en stor plats i mitt hjärta. Det var väldigt viktiga år i min hockeykarriär. Jag fick många vänner, jag har fler vänner här än jag har hemma så det är alltid speciellt och många minnen kommer tillbaka när jag kommer hit, säger Pastrnak i C More.

Han berättar att han är nära vän med flera spelare som fortfarande spelar i Södertälje och har en svensk flickvän.

– Så jag spenderar mycket tid i Sverige. Jag är nästan alltid här när det inte är säsong så det är ett bra tillfälle att ta ikapp lite saker med vänner. Sverige har en stor plats i mitt hjärta.

Därefter stod Pastrnak också för en intervjukupp. Han behöll C Mores mikrofon och fångade upp sin vän Lucas Carlsson vid sargen för en intervju.

Intervjuade Lucas Carlsson

”Tjena gubben”, sa Pastrak först på svenska innan han frågade vad Carlsson tyckte om den första perioden.

Carlsson: – En helt okej första period men vi måste upp med energin, så fortsätter vi därifrån bara.

Pastrnak: Nu inleder ni i powerplay i andra perioden, vad är målet där?

– Nu startar inte jag men de andra får gå in och hänga dit den.

Kort efter Pastrnaks pausintervju kom Södertälje också tillbaka i matchen och kvitterade till 1-1 i den andra periodens första minut genom Evan Bouchard. Trots ett nytt ledningsmål från Modo därefter var det dock SSK som var starkast och till sist vann med hela 6-2. Pastrnaks kompis Lucas Carlsson noterades för ett mål och två assister.