Roger Melin. Foto: Ola Westerberg
Roger Melin. Foto: Ola Westerberg

Succén är ett faktum: AIK etta i allsvenskan

Publicerad

Succén är ett faktum för Roger Melin.

Efter övertidsförlusten mot BIK Karlskoga med 3-2 så står det klart att AIK vinner hockeyallsvenskan.

– Det är alltid roligt att vinna en serie. Samtidigt så är det allt det roliga kvar, säger Melin.

Sällan har AIK varit så här glada över att förlora.

Men i det här fallet var resultatet till slut av marginell betydelse.

Eftersom Tingsryd föll bort mot Oskarshamn så spelade det ingen roll att BIK Karlskoga stal segern på övertid. Med 105 poäng och endast en match kvar att spela så står det klart att AIK är seriesegrare i hockeyallsvenskan.

För tränaren Roger Melin, som kom tillbaka till AIK inför den här säsongen, innebär det att succén är ett faktum.

Men han tänker inte så mycket på seriesegern.

– Jag känner inget speciellt mer än att jag tittar framåt. Annars var det inget speciellt med det, säger han.

Melin: "Det har varit svårt"

I och med seriesegern har AIK hemmaplansfördel i den hockeyallsvenska finalen mot Tingsryd.

Men Melin är tveksam till att det är någon fördel.

– Det är svårt att säga. Det viktigaste är möjligen att vi minst får spela två matcher hemma så att vi förhoppningsvis får publik som får titta på ett bra kvalspel.

Hur är känslan i truppen inför den kommande finalen?

– Den är bra, det har varit lite svårt att få i gång det sista lilla ur grabbarna den senaste tiden nu när det har varit klart. Det känns som att man har gått och väntat på nästa grej på något sätt. Det ska bli kul att få dra i gång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag