Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succémannen lämnar – hänger inte med upp

Per Kenttä har byggt succélaget Oskarshamn. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Men enligt SportExpressens uppgifter tar han nu över Björklöven. Foto: BILDBYRÅN
Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

TIMRÅ/STOCKHOLM. Per Kenttä är mannen bakom Oskarshamns succé. 

Men efter det sensationella SHL-avancemanget lämnar han klubben. 

Redan i december kunde SportExpressen avslöja att Kenttä utnyttjat en klausul i sitt kontrakt och är klar för Björklöven.  

– Sånt är livet i bland, säger Kenttä. 

Under många år hade Per Kenttä huvudansvaret för så gott som allting i Asplöven och såg till att Haparandagänget var ett slagkraftigt lag i hockeyallsvenskan. För två år sedan gick flyttlasset till Oskarshamn där han under sitt första år var med och byggde ihop ett lag som slutade sjua i grundserien och sedan tog sig hela vägen till playoff mot Leksand. 

En gigantisk framgång för klubben, men bara en försmak på det som komma skulle. 

Under säsongen har Oskarshamn varit en av toppklubbarna i hockeyallsvenskan och tog sig till direktkval till SHL mot Timrå. 

Per Kenttä lämnar Oskarshamn – klar för Björklöven

Efter sju matcher är smålänningarna sensationellt klara för SHL-spel, inte lite tack vare sportchefen Kenttä, som lyckats sätta samman ett urstarkt lag. Men när det nu vankas spela i Sveriges högstaliga så får de klara sig utan Kenttä. 

Redan i december kunde SportExpressens Johan Svensson avslöja att Kenttä utnyttjat en klausul i sitt kontrakt med Oskarshamn som gav honom rätt att bryta avtalet, något som bekräftades av Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg. 

– Det här har helt och hållet med hans familjesituation att göra. Han har ett två, plus ett årskontrakt med oss. Före den 31 december har han haft möjlighet att säga upp sista året. Den möjligheten har båda parter haft. Han har valt att utnyttja den klausulen, sa Åkerberg då. 

Enligt SportExpressens uppgifter lämnar Kenttä Oskarshamn för Björklöven. 

Kenttä om att han lämnar Oskarshamn

Kenttä vill inte utveckla i detalj vad framtiden har i sitt sköte för honom, men medger att det är en speciell situation. 

– Sånt är livet i bland, men det går inte att avsluta på bättre sätt, säger han. 

Ja, hur känns det? 

– Det är en obeskrivlig känsla, det är fantastiskt. Det har studsat lite mot oss de andra gångerna vi har varit här, men nu studsar allt med oss. Sen har vi världens bästa målvakt med oss, då är det lätt att spela hockey.