Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stort drama när AIK föll mot bottenlaget

Foto: / TT NYHETSBYRÅN

BIK Karlskoga tappade en tvåmålsledning hemma mot AIK.

Då klev Henrik Rommel fram och sköt matchavgörande 4-3 till hemmalaget.

– Det är skönt att vi vänder tillbaka, konstaterar Rommel i C More. 

BIK Karlskoga har haft en tung höst. Fjolårets succélag ligger sist i hockeyallsvenskan - och i slutet av november tvingades tränarduon Tobias Thermell och Kristofer Näslund att lämna sina uppdrag.

In kom Niklas Czarnecki och Daniel Wessner - och sedan dess har värmlänningarna fått fart på spelet. Det nya tränarparet inledde med två raka segrar innan man föll mot Leksand i lördags. Men i onsdagens match hittade man tillbaka till vinnarspåret.

Efter en mållös första period gjorde BIK Karlskoga både 1-0 och 2-0 i mitten av andra perioden varpå AIK reducerade till 2-1 kort efter.

– Första två perioderna då. Då åker vi bra skridskor och är tighta i mitten, säger BIK Karlskogas Carl Berglund.

Men i tredje perioden hittade AIK tillbaka in i matchen. Jens Jakobs reducerade till 3-2 och Alexander Deilert kvitterade med åtta minuter kvar att spela.

Karlskoga besegrade AIK i allsvenskan

Då klev Henrik Rommel fram och avgjorde för hemmalaget. AIK lyckades inte kvittera, och därmed var Karlskogas tredje seger på de fyra senaste matcherna ett faktum.

– Det känns jättebra. En liten nystart med nya tränare. Vi har kommit ihop som grupp och jobbar för varandra, säger matchhjälten Rommel.

Han får medhåll av lagkamraten Carl Berglund.

– Vi har gjort det ganska enkelt. Nu prioriterar vi försvarsspelet. Och när man har ett bra försvarsspel är det lättare att ha ett bra anfallsspel också, säger Berglund till C More.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!