Foto: / TT NYHETSBYRÅNFoto: / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Stort drama när AIK föll mot bottenlaget

Publicerad

BIK Karlskoga tappade en tvåmålsledning hemma mot AIK.

Då klev Henrik Rommel fram och sköt matchavgörande 4-3 till hemmalaget.

– Det är skönt att vi vänder tillbaka, konstaterar Rommel i C More. 

BIK Karlskoga har haft en tung höst. Fjolårets succélag ligger sist i hockeyallsvenskan - och i slutet av november tvingades tränarduon Tobias Thermell och Kristofer Näslund att lämna sina uppdrag.

In kom Niklas Czarnecki och Daniel Wessner - och sedan dess har värmlänningarna fått fart på spelet. Det nya tränarparet inledde med två raka segrar innan man föll mot Leksand i lördags. Men i onsdagens match hittade man tillbaka till vinnarspåret.

Efter en mållös första period gjorde BIK Karlskoga både 1-0 och 2-0 i mitten av andra perioden varpå AIK reducerade till 2-1 kort efter.

– Första två perioderna då. Då åker vi bra skridskor och är tighta i mitten, säger BIK Karlskogas Carl Berglund.

Men i tredje perioden hittade AIK tillbaka in i matchen. Jens Jakobs reducerade till 3-2 och Alexander Deilert kvitterade med åtta minuter kvar att spela.

Karlskoga besegrade AIK i allsvenskan

Då klev Henrik Rommel fram och avgjorde för hemmalaget. AIK lyckades inte kvittera, och därmed var Karlskogas tredje seger på de fyra senaste matcherna ett faktum.

– Det känns jättebra. En liten nystart med nya tränare. Vi har kommit ihop som grupp och jobbar för varandra, säger matchhjälten Rommel.

Han får medhåll av lagkamraten Carl Berglund.

– Vi har gjort det ganska enkelt. Nu prioriterar vi försvarsspelet. Och när man har ett bra försvarsspel är det lättare att ha ett bra anfallsspel också, säger Berglund till C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag