Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storförlust för Modo – mot bottengänget

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Modo är i gungning.

Sjumålsförlust mot Karlskoga senast och hemma mot bottenlaget Västervik blev det 1-4.

Samtliga bortamål gjordes av Victor Öhman.

– Det var dags för en ketchupeffekt, säger han till Västerviks-Tidningen.

Efter tolv raka segrar bröts Modos mäktiga svit i Norrköping den 20:e november.

Sen dess har det sett minst sagt svajigt ut. 

Nyligen förlorade det topptippade laget med 0-7 mot konkurrenten Karlskoga och under onsdagskvällen åkte man på en chockförlust hemma mot bottengänget Västervik.

Gästerna vann med 4-1 efter en sällan skådad måluppvisning av Victor Öhman, som satte samtliga mål. Västervik kopplade greppet om segern i mittenperioden.

Victor Öhman gjorde fyra mål

Modo hade precis kvitterat till 1-1 i powerplay när Öhman, bara 17 sekunder senare skickade in det blytunga 2-1-målet. Två minuter senare var det dags för Västervik att få chansen i spel fem mot fyra.

Adam Plant hittade fram till Victor Öhman som satte 3-1 och i inledningen av den tredje perioden utökades ledningen genom samme 27-åring.

– Faktiskt så sa jag till (Jacob) Bjerselius i omklädningsrummet innan att det känns jäkligt bra i dag. Jag kollade upp det och såg att jag skjutit över 60 skott på 19 matcher så det var dags för en ketchupeffekt och det var skönt att den kom i dag. Sedan att jag skulle göra fyra hade jag kanske inte räknat med, säger Öhman till VT.

Modo ligger på tredje plats i den hockeyallsvenska tabellen medan Västervik klättrar upp till tionde.