Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storbråket som skakar Hockeyallsvenskan

Tingsryds tränare Petter Nilsson var kritisk till beslutet att stänga ute NHL-spelare.Foto: Pic-Agency Sweden

Hockeyallsvenskans ledning trappar upp striden mot Tingsryd.

– Vi har nästan fått ett hotbrev från vd:n Stefan Bengtsson och styrelsen, säger Tingsryds ordförande Torsten Liljegren till HockeyExpressen.se.

NHL-lockouten kan bryta ut först den 16 september, men i hockeyallsvenskan pågår redan en tuff maktkamp.

Hockeyallsvenskans styrelse bestämde sig i måndags för att göra som Hockeyligan och sätta stopp för lockoutade NHL-spelare på korttidskontrakt.

Kritiserade

I tisdags blev Tingsryds tränare Petter Nilsson den förste att kritisera beslutet eftersom hans klubb då inte får använda Phoenixbacken Oliver Ekman-Larsson under några veckor eller månader. Västerås hängde på. Även Djurgården, Mora och Södertälje vill spela med lockoutade NHL-spelare i hockeyallsvenskan.

Tingsryd har hotat att "skita i" hockeyallsvenskans beslut. Något man inte skulle göra ostraffat.

Och smålänningarna har pekat på orättvisan i att Asplöven kunnat skriva korttidskontrakt med Conny Strömberg och Janne Niinimaa.

Läxar upp klubben

Hockeyallsvenskan har genom vd:n Stefan Bengtsson nu skickat ett brev till Tingsryd där man läxar upp klubben. Och hotar med sanktioner vid överträdelse vid en NHL-lockout.

– Han (Stefan Bengtsson) vill göra gällande att vi har hoppat på en enskild klubb och så är inte fallet. De som var där uppe (i Täby) vet vad vi sa. Jag tycker att det här är lite lågt, säger TAIF-ordföranden Torsten Liljegren.

– De skriver att vi har hoppat på Asplöven, men det är inte det vi har gjort utan vi har tagit Asplöven som ett exempel på korttidskontrakt och vad det innebär, menar Tingsryds ordförande Torsten Liljegren.

Tonar ner

Stefan Bengtsson tonar ner tjafset som var i samband med upptaktsträffen i Täby.

Men på söndag kväll ska hockeyallsvenskans styrelse ta beslut om omfattningen på de böter som drabbar de klubbar som trots gällande beslut spelar med lockoutade NHL-spelare i den svenska andraligan.

– Jag kan åtminstone säga att det blir ett ansenligt belopp, inte någon symbolisk summa, utan det blir ett kännbart belopp. Hur många nollor det är bakom vågar jag inte uttala mig om i dag, säger Bengtsson.

På måndag förmiddag väntas hockeyallsvenskans nya beslut bli officiellt.

15 bästa värvningarna innan fönstret stängde

Johan Svensson rankar • ”Kommer avgöra mycket” • ”Enskilt viktigast” • ”Coolt efternamn”