Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora domarilskan: ”Är jättekonstigt”

Björklöven jublar efter ett mål mot Modo tidigare i höst - även i dag fick de jubla då Björklöven besegrade Modo för andra gången den här säsongen.Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

UMEÅ. Toppmöte i hockeyallsvenskan och fullsatt i A3 Arena.

Då tog Björklöven en blytung seger och rycker nu i toppen av tabellen. Matchhjälte precis som i första hemmamatchen mot Modo blev Alexander Deilert.

Modo har nu tre raka förluster.

Full fart, festligt och fullsatt. Lördagens toppmöte i Hockeyallsvenskan hade det mesta.  

Hemmalaget och serieledande Björklöven mot tabellfyran Modo. Lagets tredje möte för säsongen kom också att bli en lika tät tillställning som de två senaste, som slutat med förlängningsseger för Björklöven och 3-1 seger för Modo. 

Björklöven öppnade målkontot i dagens match när formstarka Alexander Wiklund prickade in 1-0, men Modo kunde replikera tämligen omgående då Kalle Jellvert vann en kamp framför mål och slog in 1-1. 

I den andra perioden kom sedan Björklöven att vända underläge till ledning efter att Modo först tagit ledningen innan två snabba hemmamål tog Björklöven till en 3-2 ledning inför tredje akten. En tredjeperiod där Modo kunde kvittera och ta matchen till förlängning, och sedermera även straffläggning.

I straffläggningen kunde Alexander Deilert kliva fram och för andra gången den här säsongen avgöra matchen för Björklöven. 

Stor ilska mot domslutet efter smäll på JVM-backen

I den tredje perioden kom också en omdiskuterad situation att ske när Modos back Mattias Norlinder, som tagits ut till JVM-truppen, gick omkull efter en smäll mot ena benet varpå Björklöven tack vare det fick ett läge att kontra två-mot-en.

Då blåste domarna av spelet vilket skapade stor irritation hos hemmalaget då de gick miste om läget och Norlinder dessutom inte var skadad i huvudet vilket ska vara enda anledningen till att blåsa av spelet för domarna.

Samtidigt riktade även Modo ilska mot domarna då de ville ha med sig en utvisning då de menade att en Björklöven-spelare osjysst använt ett knä för att tackla Norlinder.

– Det blir ett dubbelfel, först blåser de inte för knätacklingen och sedan blåser de av när vår spelare är skadad men inte huvudskadad. Det är två fel, säger Modos tränare Björn Hellkvist.

Försöker du säga det till domarna?

– Vi försökte påpeka men domarna var inte intresserade av att lyssna på oss. 

Huvudpersonen i situationen, David Lindquist som tacklade Mattias Norlinder, menar att domarna gjorde fel när de blåste av.

– Jag tycker det är konstigt när de blåser av men det inte är en huvudskada. Vi har ju ett jättebra läge men får inte ens ta ett avslut, det blir ju väldigt fel. 

Björklöven rycker i tabelltoppen

Tack vare segern rycker nu Björklöven i tabellen och Umeå-laget är efter dagens omgång sju poäng före tabelltvåan BIK Karlskoga och hela nio poäng före Timrå som är under finalstrecket. 

– Väldigt skön seger för oss. Det är alltid svårt att möta Modo men vi gör det bra och tar med oss mycket bra saker från den här matchen som var en värdemätare för oss, säger matchhjälten Alexander Deilert.

Viktigt att få såna här matcher mitt i serielunken?

– Verkligen! Det är ärligt rätt lätt att gå ned sig lite annars i serielunken men såna här matcher gör ändå att vi tänder till och tvingas leverera vilket kommer vara viktigt för oss framöver.