Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen stoppas – trots sitt kontrakt

Brandt Clarke hade kontraktet påskrivet och flygbiljetten bokad för att åka över till Sverige och spela med Väsby.

Nu berättar klubben att supertalangen stoppas från att spela med klubben.

”Mycket tråkigt då såväl klubben som spelaren och svensk hockey såg fram emot hans sejour här i Väsby”, skriver Väsby Hockey på sin hemsida.

Brandt Clarke är ett framtidslöfte som väntas gå högt i sommarens draft.

Tidigare i veckan avslöjade SportExpressen att 17-åringen skrivit på ett kontrakt med Väsby – men den övergången stoppas nu. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

”Det blir inget spel i Väsby Hockey för Brandt Clarke. På grund av att backen har ett underliggande kontrakt med sin nuvarande OHL-klubb stoppas övergången.”

Brandt Clarke stoppas från spel i Sverige

De fortsätter:

”Allt med övergången var klart, flygbiljetten bokad och avtalet med spelaren påskrivet. I och med att klubben gjorde en full transfer och avtal, både gentemot Svenska Ishockeyförbundet samt att spelarens personliga avtal var skrivet över hela säsongen, så betraktade föreningen det som en ren övergång. Dock har Väsby Hockey via det kanadensiska ishockeyförbundet nu blivit uppmärksammade på att spelaren har ett ”underliggande kontrakt” med sin nuvarande OHL-klubb som inte går att komma ur.”

Detta leder i sin tur till att övergången skulle betraktas som ett lån och inte en övergång, något som hockeyallsvenskans reglemente i nuläget inte tillåter från andra ligor än SHL och NHL.