Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppad att prata efter supertavlan

AIK-spelarna firar sitt segermål med Rifalk i förgrunden. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Rifalk. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Rysaren mellan IK Oskarshamn och AIK kom att avgöras först efter förlängning. 

En förlängning där storspelande målvakten Christoffer Rifalk blev syndabock efter ett misstag bakom egen målbur.

Efter matchen kom stoppade Oskarshamn Rifalk från att göra media.

– Han har inte pratat med media på hela finalserien och det är inget annorlunda nu, säger Viktor Ekström, representant för Oskarshamn.

En högdramatisk match med en matchavgörande blunder i förlängningen.

Så kan rysaren mellan Oskarshamn och AIK beskrivas med nio ord.

Men mer än så ska vi utveckla det.

Efter tre perioder stod det 3-3 mellan de två finallagen som båda spelar för att avancera till Direktkvalet till SHL där segraren ställs mot SHL-jumbon Timrå IK.

Då, i förlängningen, kom allt att avgöras efter en dråplig situation i Oskarshamns zon där målvakten Christoffer Rifalk gick ut bakom egen målbur och stoppade pucken, bara för att sekunden senare spela pucken bakom egen rygg. 

Men bakom egen rygg fanns inte en medspelare utan AIK:s Jesper Frödén, som kunde tacka för den missade passningen - gå runt målburen - och lägga in pucken i målburen som gapade tom då Rifalk fortsatt återfanns bakom målburen. 

När SportExpressen efter matchen kom att fråga efter Rifalk för en intervju om tavlan så kom beskedet att Rifalk inte skulle göra intervjuer och att han inte skulle komma ut till journalister på plats.

Stoppades att göra media: ”Inget annorlunda”

Viktor Ekström, om beslutet:

– Han har i princip inte pratat med media på hela finalserien, inget annorlunda nu kontra då, säger han.

Oskarshamns tränare Håkan Åhlund var efter matchen besviken över resultatet, men hyllade sin målvakt som under långa stunder storspelade och höll AIK från målprotokollet.

Det blir ett märkligt avgörande i kväll... Hur ser du på målet?

– Det är tillfälligheter, men när det sker såna misstag längst bak så syns det mer. Det är bara att gå vidare för Rifalk och skaka av sig det här.

Har du pratat med honom efteråt?

– Ja.

Vad säger man en sån här gång?

– Jag frågade om det var lugnt och han sa att det inte var några konstigheter. Han räddar oss ju i första perioden så att…