Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stökigt när Björklöven tog sjätte raka segern

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

En riktigt bra period räckte.

Björklöven vann med 3-1 hemma mot Kristianstad och tog hem sjätte raka segern.

Men det blev rätt stökigt mot slutet.

– De försökte få oss ur balans och ta dumma utvisningar, säger Zach Palmquist till VK. 

En riktigt bra period räckte för att Björklöven skulle säkra sin sjätte raka seger i hockeyallsvenskan.

Två tidiga mål från David Lindquist och Zach Palmquist gav västerbottningarna en bra grund att stå på inför de två resterande perioderna. Och när Alex Hutchings skickade in 3-0 i mittenperioden, kanadensarens nionde för säsongen, pekade det mesta åt serieledarens håll.

Och visst blev det seger också. Visst, gästerna fick in en reducering i en minst sagt stökig tredjeperiod, men matchen var redan avgjord.

Under den tredje perioden haglade utvisningarna åt båda håll och totalt delades 15 tvåminutare ut, de flesta i samband med ett stort slagsmål som föranleddes av att hemmalagets William Eriksson kördes över vid gästernas bås.

– De försökte få oss ur balans och ta dumma utvisningar, men vi sa till varandra att vi måste hålla oss kalla samtidigt som vi står upp för varandra och det tycker jag vi gjorde bra. Förutom min dumma puck-out så fick de ingen bra chans att komma in i matchen, säger Zach Palmquist till Västerbottens-Kuriren. 

Björklöven vann med 3-1 mot Kristianstad

Det är ingen hemlighet att det var den starka förstaperioden som grundlade segern.

– Det är ju där vi vinner matchen. Vi har många spelare med fart och teknik i laget och nu kommer det tuffa bortamatcher mot bra lag (Karlskoga och Timrå) och då måste vi ta fram det spelet som vi vet att vi kan stå för som vi såg i första i dag. Då ska vi ha en bra chans att slå alla lag, säger Palmquist.

Tränaren Joakim Fagervall:

– Det är en av våra bästa förstaperioder i år. Vi klev verkligen ut och spelade som vi kan göra från start och gav dem ingen tid, säger han.