Daniel Pietta Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNDaniel Pietta Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Daniel Pietta Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Stjärnvärvningen spelar inte för Leksand i kväll

Publicerad

Leksands dröm om SHL hänger på en skör tråd.

Nu har det klassiska laget fått ett mardrömsbesked inför kvällens måstematch mot Timrå, rapporterar Aftonbladet. 

Timrå har ena benet i kvalet till SHL. I senaste mötet ordnade Jonathan Dahlén och Erik Karlsson segern borta mot Leksand med två snabba mål i andra perioden. Seger i kväll och matchserien är avgjord. 

Fyra borta för Leksand

Samtidigt brottas Leksand med rejäla skadebekymmer. Enligt Aftonbladet står laget utan en namnkunnig kvartett inför kvällens match. 

Tyska stjärnan Daniel Pietta tvingades bryta redan i söndags och har efter en kontroll funnits vara i icke-spelbart skick. Leksand får också klara sig utan backen Anton Öhman samt anfallarna Oskar Lang och Tobias Forsberg. 

Leksand har fortfarande chansen att ta sig till SHL även om laget skulle förlora mot Timrå. Leksand får då möta segraren i slutspelsserien i playoff – där vinnaren ställs mot Mora i direktkvalet till SHL.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag